BIJELJINA: Proljećna sjetva prema planu, obezbijeđen regresirani dizel

Datum:

Share post:

Semberski poljoprivrednici očekuju dobar rod nakon jesenje sjetve, a situacija prouzrokovana novim korona virusom neće uticati na proljećnu predsjetvenu pripremu i jare usjeve, saopšteno je iz Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina.
 
– U jesen 2019. godine zasijano je 15.148 hektara, od čega je pod pšenicom 11.600 hektara, ječmom 2.700 hektara, a dio površina je pod ostalim ozimim biljnim vrstama, kao što su tritikale, uljana repica, krmno bilje. Kada je riječ o proljećnoj sjetvi, biće zasijano 32.652 hektara – navedeno je u saopštenju.
 
Planirano je da bude zasijano 26.037 hektara kukuruza, 1.365 hektara industrijskog bilja, 3.950 hektara povrća i 1.300 hektara krmnog bilja.
 
U Odjeljenju kažu da na tržištu ima dovoljno kvalitetnog repromaterijala i da su ispunjeni svi uslovi za kvalitetnu sjetvu.
 
– Distributeri repromaterijala tvrde da na tržištu ima dovoljno kvalitetnog sjemena, đubriva i druge poljoprivredne opreme. Počelo je preuzimanje regresiranog dizel goriva i nadamo se da situacija sa virusom korona neće znatno uticati na ovu granu privrede – piše u saopštenju.
 
Zbog virusa korona dezinfikovano je svih 15 mjesnih kancelarija i Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina, gdje je od 30. marta počelo podnošenje zahtjeva za regresirano gorivo.
 
– Do sada je podnijeto 1.783 zahtjeva, a na preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije dozvoljeno je kretanje poljoprivrednika starijih od 65 godina, od domaćinstava do njiva koje obrađuju – poručili su iz Odjeljenja za poljoprivredu. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...