BIJELJINA: Održan 11. tradicionalni Božićni koncert OMŠ ’’Kornelije Stanković’’

Datum:

Share post:

OMŠ „Kornelije Stanković“ sinoć je u Bijeljini jedanaesti put zaredom održala tradicionalni Božićni koncert. Zbog situacije izazvane korona virusom, koncert je organizovan uz smanjeni broj posjetilaca uz pridržavanje svih zaštitnih mjera.

„Odlučili smo se da ipak održimo koncert u malo drugačijem obliku i da se na njemu predstave naši učenici, polaznici OMŠ „Kornelije Stanković“ iz Bijeljine i Ugljevika i laureati međunarodnih takmičenja iz prethodnih godina. Imamo mnogo laureata otkako postoji škola -prikupili smo preko 400 međunarodnih nagrada. U posljednjoj, najtežoj, školskoj godini uspjeli smo da se pojavimo na međunarodnim takmičenjima koja su ove godine uglavnom organizovana online. Neki od uspjeha naših učenika su u Italiji, Ukrajini, Australiji, a istakao bih i uspjeh našeg učenika Đorđa Perića koji je ove godine učestvovao na 70. svjetskom trofeju harmonike i plasirao se među pet najboljih od 750 prijavljenih takmičara. To je najprestižnije takmičenje kada se govori o akademskoj harmonici“, rekao je Slaviša Perić, direktor OMŠ „Kornelije Stanković“ i dodao da je to veliki uspjeh kako za Bijeljinu, tako i za Republiku Srpsku i region.

Jedan od učesnika tradicionalnog koncerta, učenik OMŠ „Kornelije Stanković“ i najuspješniji Bijeljinac, desetogodišnji harmonikaš Đorđe Perić, rekao je da ih je malo poremetila situacija sa pandemijom izazvanom korona virusom, ali da je uspio da učestvuje na online međunarodnim takmičenjima i osvoji brojne nagrade.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...