BIJELJINA: Obezbijeđena sredstva za kuhinju u vrtiću na Ledincima

Datum:

Share post:

Za realizaciju projekta „Vrtić je i moje pravo“ kojim je, između ostalog, predviđeno opremanje kuhinje u područnom vrtiću „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima, iz sredstava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) obezbijeđeno je 50.000 KM, dok će Grad Bijeljina za ovu namjenu izdvojiti oko 17.800 KM.

U ime Grada Bijeljina ugovor sa IRB-om je potpisao gradonačelnik Mićo Mićić, a sem Bijeljine, projekti još osam lokalnih zajednica biće sufinasirani u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2019/2020 godini.

 
– Zahvaljujući realizaciji ovog projekata očekujemo poboljšanu uslugu u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“. Uvođenjem poludnevnog predškolskog programa u vrtiću na Ledincima biće povećan i broj djece koji pohađa ovu vrstu nastave. Mališanima uzrasta od tri do šest godina iz ranjivih grupa stanovništva (djeca romske nacionalnosti i iz socio-ekonomski ugroženih porodica) ova usluga biće besplatna. Takođe, poboljšaćemo uslove za pripremu hrane u vrtiću na Ledincima za djecu koja borave u ovom objektu, ali i u područnoj jedinici u Dvorovima. Na taj način će opterećenosti kuhinje u centralnom vrtiću biti značajno smanjena, a samim tim, usluga će biti kvalitetnija – istakao je gradonačelnik Mićić nakon potpisivanja ugovora sa IRB-om.

Sredstva Finansijskog mehanizma odobravaju se na bespovratnoj (grant) osnovi, a u ovom ciklusu bila su dostupna za podršku projektima lokalnih zajednica radi poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i za povećanje obima i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj. Projekat je uspostavljen kroz saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...