BIJELJINA: Nastavljena sadnja drvoreda u Janji (foto)

Datum:

Share post:

Udruženje građana „Eko zeleni – Drina“ iz Janje nastavilo je akciju sađenja drvoreda u ovoj mjesnoj zajednici. Nakon ulica Bijeljinske, Lešničke i Gavrila Principa, u kojima je od 2021. i 2022. godine posađeno 300 sadnica kuglastog bagrema i pitomog kestena, ove godine volonteri ozelenjavaju Ulicu braće Lazić, u kojoj će u dužini od osam stotina metara sa obje strane ulice biti posađeno 240 sadnica kuglastog bagrema.

Sredstva za svoje ekološke akcije Udruženje „Eko zeleni – Drina“ obezbjeđuje od svojih članova, kao i od donacija mještana Janje i dijaspore.

– Ovo je šesta akcija našeg Udruženja za dvije godine od osnivanja. Pored ozelenjavanja ulica, uredili smo prvi park u Janji, četiri puta smo čistili zidove korita rijeke Janje od zemljanog nanosa i alergenog rastinja, a na kraju smo i oprali zidove cijelom dužinom kroz naselje. Takođe, tokom cijele godine radimo na održavanju ovih zelenih površina, što uključuje zalivanje, košenje i orezivanje drvoreda i parka. Za ovo imamo odličnu podršku Gradske uprave i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i nadamo se da će tako biti i ubuduće – izrazio je očekivanje predsjednik Udruženja Amir Aganović, dodajući da imaju desetak volontera i preko dvije hiljade pratilaca na društvenim mrežama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i dijaspore, od kojih ih mnogi podržavaju finansijski i na druge načine.

Potpredsjednik Udruženja Elvir Ibrišimović ističe da su ulice u kojima je vršeno ozelenjavanje izabrane, jer su prilazne saobraćajnice iz pravca Bijeljine i Ugljevika, kao i ulica prema rijeci Drini koja ima veliki turistički potencijal.

– Uključujući ovogodišnju sadnju, doći ćemo do broja od preko pet stotina sadnica u drvoredima, a sa drugim sadnicama koje smo posadili biće ih preko sedam stotina, čime ćemo postati mjesna zajednica sa najviše posađenih stabala u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ove godine nam pomažu učenici i studenti iz fondacije „Rame“ koji, kao stipendisti, imaju obavezu da daju svoj doprinos u društveno-korisnom radu, mještani i mještanke Janje, ali i Grad Bijeljina i nadamo se stalnoj saradnji sa lokalnom upravom. – navodi Ibrišimović.

Sa volonterima i ekološkim aktivistama u Janji su razgovarali savjetnik Gradonačelnika Radoslav Ostojić i Bogdan Tadić iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

– Grad sa zadovoljstvom podržava sva udruženja građana koja sprovode aktivnosti korisne za zajednicu i mislimo da svi zajedno možemo napraviti Bijeljinu i svaku mjesnu zajednicu boljom sredinom za život. Pozivamo udruženja da se jave Gradskoj upravi, kako bismo razmotrili mogućosti za saradnju, ali i da učestvuju na redovnim godišnjim konkursima za sufinansiranje projekata i dobiju dio sredstava za njihovu realizaciju – poručio je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...