BIJELJINA: Mještani Piperaca zahvalni POSLANIKU POPOVIĆU (foto)

Datum:

Share post:

Juče je u Pipercima, na granici između Brčko distrikta i grada Bijeljine, predata na upotrebu novoasfaltirana dionica regionalnog puta koji preko ovog sela povezuje Vršane i Lopare.

Ceremoniji otvaranja ove saobraćajnice prisustvovali su brojni mještani, poslanici Narodne Skupštine Republike Srpske sa ovog područja, kao i predstavnici susjednih opština i Brčko distrikta.

Iako je ova dionica novoasfaltiranog puta od regionalnog značaja, bio je ovo ipak poseban trenutak za pamćenje prije svega mještanima Piperaca, koji su ga čekali godinama, pa i decenijama.

Piperčani su posebno zahvalni poslaniku Narodne Skupštine Republike Srpske Đorđu Popoviću, koji je sa ovog kraja i koji je lakše razumio potrebu mještana da im se napokon prostre asfalt, kao i Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske”.

TESTNA REKLAMA

“Prije svega gospodinu direktoru Nenadu Nešiću, koji je sa poslanikom Đorđem Popovićem i ostalim svojim kolegama došao ovdje, obišao i uvjerio se o čemu se radi i obećao je da će to uraditi i napraviti. I hvala im svima, šta drugo da kažem”, kaže Ivan Maksimović iz MZ Piperci.

U prisustvu brojnih mještana, kao i predstavnika okolnih opština iz Republike Srpske i Brčko distrikta, svečarsku traku je presjekao poslanik Parlamenta Srpske, Đorđe Popović.

“Suvišno je trošiti riječi šta ovaj put predstavlja za mještane Piperaca, osim što bih želio da naglasim da su oni to zaslužili mnogo ranije i da su nekako ostali na rubu događanja, a da će ovaj put pomoći u ovom selu kvalitetnije živi, i ne samo u Pipercima nego i u svim okolnim mjestima. Ne može se reći da nije od značaja i za susjedno Brčko, kao i opštinu Lopare, ali i grad Bijeljinu”, kaže Popović.

Za razvoj jednog kraja neophodna je prije svega putna infrastruktura, a ova dionica upravo pruža tračak nade da se mladi zadrže u ovom pitomom kraju koji povezuje Semberiju, Posavinu i Majevicu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtvhit.com

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...