BIJELJINA: Ansabl “Dukat“ održao 10. godišnji koncert

Datum:

Share post:

Ansambl narodnih igara i pjesama ,,Dukat” je, u prošli petak, pred punom salom Centra za kulturu, održao 10. po redu završni godišnji koncert.  Ovim koncertom u ,,Dukatu” se završava polusezona, a zatim slijedi pauza od dva mjeseca. Bijeljinskoj publici se predstavilo više od 100 učesnika. 


Predstavljene su igre iz  Šumadije, Leskovca, okoline Beograda, Pirota, Vranjskog polja, Semberije, Binačke Morave, Šopske i gradske igre iz Sarajeva. Posebno su publiku oduševili veterani, igrajući nijemo glamočko kolo. 

TESTNA REKLAMA

,,Dukat”, pored nastupa pred bijeljinskom publikom, organizuje koncerte širom Republike Srpske, Srbije, ali  i diljem svijeta. Do sada su imali priliku da se predstave publici u Grčkoj, Turskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Česškoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Španiji,  Portugalu, u Portu i na Azorskim ostrvima.

Trenutno su u fazi priprema za postavljanje dvije nove koreografije, koje će biti realizovane od septembra 2019. godine.

​Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...