Bijeljina postaje turistička destinacija

Datum:

Share post:

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog tome da je ovo grad koji postaje sve više omiljeno mjesto i destinacija gdje turisti dolaze kada imaju slobodno vrijeme.

„Čitav maj što se tiče i najave grupa, skoro kompletan mjesec je popunjen. Indicija i tendencija jeste da će tako i ostati i situacija je još bolja nego prošle godine, statistika će naravno na kraju to i pokazati ali ono što mi vidimo na terenu, već možemo da kažemo da će biti tako i da će broj dolazaka biti sigurno još i veći“, ističe Dragana Dimić iz Turističke organizacije Grada Bijeljina.

Osim što su u sembersku ravnicu donijeli pozitivnu energiju, neki od njih građanima su poklonili i dobru pjesmu.

Holandski hor zapjevao na ulicama Bijeljine

Holanđani koje smo zatekli na ulicama Bijeljine, zajedno sa Sembercima proslaviće Vaskrs i upoznati se sa srpskim običajima i tradicijom. Holandski hor „Slavuj“ zatekli smo u obilasku gradskih znamenitosti.

„Ja sam došla iz Holandije u moj grad i dovela sam Holandski hor koji će da nam uljepša naše praznike“, „Jaja smo farbali, danas će Holanđani da dobiju farbana jaja, sa familijom, sa prijateljima. To je moj grad, najljepši na svijetu“, govore nam.

„Mi smo iz Amsterdama, Amsterdamski hor Slavuj. Nas je 27. Par članova nisu došli, a došli smo povodom turneje“, dodaju.

„Imamo vodiča, lokalnog vodiča, našu dragu prijateljicu Slavicu koja nas vodi kroz grad da malo upoznamo i ovaj dio, i ovaj kutak.“ “Nikad nisam bila u Bijeljini, jako lijepo, skroz drugi osjećaj, vratićemo se opet“, pričaju nam dalje turisti.

Brojne su atrakcije zbog kojih se turisti odluče da dođu u Bijeljinu. Sve popularniji je i vjerski turizam. Na toj turističkoj ruti, nezaobilazni su manastir Svetog Vasilija Ostroškog u centru grada, manastir Svete Petke, a sve češće turisti imaju želju da obiđu i manastir Tavna koji se nalazi na pola sata vožnje od Bijeljine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...