Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Policijske uprave Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Policijska uprava Bijeljina učestvovala je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Ministarstva untrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se u ljetnim mjesecima popunile zalihe krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Simo Cvijetinović, inspektor sektora policije, PU Bijeljina, rekao je da je u toku tradicionalna trodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je započela 27. jula i trajaće do 29. jula.

„Pripadnici našeg ministarstva masovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog dariva krvi, a za policijske službenike PU Bijeljina u ovoj godini, ovo je druga organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovoga puta učestvuje preko 50 službenika naše uprave i evidentan je veći broj njih koji su darovali krv od 30 do 50 puta. Jedinstvena prilika je da pomenem i policijskog službenika Jovanović Bogdana koji je darovao krv 68 puta“, rekao je Cvijetinović.

Policijski službenici na ovaj način ne pokazuju samo humanost i solidarnost, nego i spremnost i odlučnost da pomognu građanima u bilo kojoj situaciji i na bilo kom mjestu. Cvijetinović je istakao da se mladi policijski službenici takođe rado odazivaju na akcije dobrovoljnog davanja krvi, dajući na taj način pozitivne primjere.

TESTNA REKLAMA

Dragana Jurošević, specijalista transfuziologije Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Službe Bijeljina, istakla je da su ovakve akcije itekako značajne za bijeljinsku transfuziju, naročito u toku ljetnih mjeseci kada je povećana potrošnja najdragocjenije tečnosti.

„Pored akcije za Dan policije, policijski službenici daruju krv i krajem jula, s obzirom da nam je tada najpotrebnije kako bi održavali redovno funkcionisanje transfuziološke službe naše bolnice i kako bi bili spremni za nepredviđene situacije koje zahtjevaju veće količine krvi. Ovo je jedan od načina na koji možemo da povećamo broj dobrovoljnih davalaca, jer lijep primjer, kroz primjer policije, javnih službi, škola, podstičemo mlade da daruju krv i na taj način obnavljamo dobrovoljno davalaštvo“, rekla je Juroševićka.

Ona je istakla da krv mogu davati osobe od 18 do 65 godine života. Akciji dobrovoljnog davalaštva danas su se priključili policijski službenici iz svih policijskih stanica koje su pod PU Bijeljina (Janja, Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Šamac i Donji Žabar).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...