Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Policijske uprave Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Policijska uprava Bijeljina učestvovala je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Ministarstva untrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se u ljetnim mjesecima popunile zalihe krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Simo Cvijetinović, inspektor sektora policije, PU Bijeljina, rekao je da je u toku tradicionalna trodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je započela 27. jula i trajaće do 29. jula.

“Pripadnici našeg ministarstva masovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog dariva krvi, a za policijske službenike PU Bijeljina u ovoj godini, ovo je druga organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovoga puta učestvuje preko 50 službenika naše uprave i evidentan je veći broj njih koji su darovali krv od 30 do 50 puta. Jedinstvena prilika je da pomenem i policijskog službenika Jovanović Bogdana koji je darovao krv 68 puta”, rekao je Cvijetinović.

Policijski službenici na ovaj način ne pokazuju samo humanost i solidarnost, nego i spremnost i odlučnost da pomognu građanima u bilo kojoj situaciji i na bilo kom mjestu. Cvijetinović je istakao da se mladi policijski službenici takođe rado odazivaju na akcije dobrovoljnog davanja krvi, dajući na taj način pozitivne primjere.

Dragana Jurošević, specijalista transfuziologije Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Službe Bijeljina, istakla je da su ovakve akcije itekako značajne za bijeljinsku transfuziju, naročito u toku ljetnih mjeseci kada je povećana potrošnja najdragocjenije tečnosti.

“Pored akcije za Dan policije, policijski službenici daruju krv i krajem jula, s obzirom da nam je tada najpotrebnije kako bi održavali redovno funkcionisanje transfuziološke službe naše bolnice i kako bi bili spremni za nepredviđene situacije koje zahtjevaju veće količine krvi. Ovo je jedan od načina na koji možemo da povećamo broj dobrovoljnih davalaca, jer lijep primjer, kroz primjer policije, javnih službi, škola, podstičemo mlade da daruju krv i na taj način obnavljamo dobrovoljno davalaštvo”, rekla je Juroševićka.

Ona je istakla da krv mogu davati osobe od 18 do 65 godine života. Akciji dobrovoljnog davalaštva danas su se priključili policijski službenici iz svih policijskih stanica koje su pod PU Bijeljina (Janja, Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Šamac i Donji Žabar).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...