Odgođena deložacija parkinga u Banjaluci: Geometar povrijedio nogu, čeka se novi termin od Suda

Datum:

Share post:

Geomatar koji je od strane Suda imenovan da prisustvuje izvršenju, povrijedio je nogu i nije se pojavio na današnjoj deložaciji parkinga kod Stare autobuske stanice u Banjaluci, zbog čega će Sud odrediti novi termin izvršenja.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković rekao je da će deložacija biti ponovo nakon mjesec dana zakazana, i da će i zaposleni u Gradskoj upravi, kao i građani, ponovo izaći da brane ovo zemljište.

Prema njegovim riječima, Grad je na svim instancama sudova Republike Srpske dobio presude da je to zemljište gradsko i da ne pripada „Autoprevozu“, ali da onda Ustavni sud BiH donosi odluku da zemlja nije gradska.

Kako kaže, svjestan je da je razgovor neophodan i želi razgovarati, ali pod određenim uslovima.

„Svjesni smo da moramo razgovarati u vezi sa ovim zemljištem, ali samo pod određenim uslovima sam spreman sjesti za pregovarački sto. A to su da „Autorpevoz“ odustane od Vidovdanske ulice, povuče tužbu i bez naknade završimo priču u vezi sa Vidovdanskom, Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske i spomenikom „12 beba“. Ako se ti preduslovi ne stvore sam spreman ovdje biti i pozivati radnike i građane da dođu u cilju zaštite gradske imovine“, istakao je Stanivuković, te dodao da je ovo atraktivno i vrijedno zemljište u vlasništvu Grada.

Tokom današnjeg pokušaja prinudnog izvršenja, policija, koja je bila u pratnji sudske policije, legitimisala je prisutne na Staroj autobuskoj stanici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...