Odgođena deložacija parkinga u Banjaluci: Geometar povrijedio nogu, čeka se novi termin od Suda

Datum:

Share post:

Geomatar koji je od strane Suda imenovan da prisustvuje izvršenju, povrijedio je nogu i nije se pojavio na današnjoj deložaciji parkinga kod Stare autobuske stanice u Banjaluci, zbog čega će Sud odrediti novi termin izvršenja.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković rekao je da će deložacija biti ponovo nakon mjesec dana zakazana, i da će i zaposleni u Gradskoj upravi, kao i građani, ponovo izaći da brane ovo zemljište.

Prema njegovim riječima, Grad je na svim instancama sudova Republike Srpske dobio presude da je to zemljište gradsko i da ne pripada „Autoprevozu“, ali da onda Ustavni sud BiH donosi odluku da zemlja nije gradska.

Kako kaže, svjestan je da je razgovor neophodan i želi razgovarati, ali pod određenim uslovima.

„Svjesni smo da moramo razgovarati u vezi sa ovim zemljištem, ali samo pod određenim uslovima sam spreman sjesti za pregovarački sto. A to su da „Autorpevoz“ odustane od Vidovdanske ulice, povuče tužbu i bez naknade završimo priču u vezi sa Vidovdanskom, Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske i spomenikom „12 beba“. Ako se ti preduslovi ne stvore sam spreman ovdje biti i pozivati radnike i građane da dođu u cilju zaštite gradske imovine“, istakao je Stanivuković, te dodao da je ovo atraktivno i vrijedno zemljište u vlasništvu Grada.

Tokom današnjeg pokušaja prinudnog izvršenja, policija, koja je bila u pratnji sudske policije, legitimisala je prisutne na Staroj autobuskoj stanici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Koliko duboko treba saditi sadnicu paradajza – Savjeti baštovana

Baštovani su uvijek u potrazi za najboljim metodama kako bi njihove biljke napredovale zdravo i snažno, a paradajz...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

SERVISNE INFORMACIJE za 23. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...