BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Datum:

Share post:

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je u toku izgradnja nekoliko višeporodičnih stambenih objekata.

-Prije samo nekoliko godina, na ovoj lokaciji dominirao je porodični tip stanovanja sa izgrađenim objektima različitog boniteta, često veoma lošeg i devastiranog stanja, koji se postepeno zamjenjuju objektima višeporodičnog tipa izgradnje, usljed potrebe za očuvanjem i racionalnijim korišćenjem zemljišta, kao rezultat povećanja gustine naseljenosti užih gradskih područja, rekao je prilikom obilaska gradilišta Maksimović.

BIJELJINA: Borjan Maksimović posjetio kompaniju “Steko Centar“ (video)

-Višeporodični tip izgradnje dobija na značaju, te se uvodi u većem obimu, kao posljedica programske i koncepcijske orjentacije Urbanističkog plana Grada Bijeljina, sa ciljem podizanja kvaliteta urbanog standarda u zonama proširenog centra. Ovakav model izgradnje treba da obezbijedi spajanje manjih katastarskih parcela, formirajući veće građevinske parcele, kako bi se stvorilo više prostora za uvođenje novih uređenih zelenih površina i tampona visokog rastinja, koji su trenutno u deficitu, nastavio je Maksimović.

MAKSIMOVIĆ: Javni uvid u Regulacioni plan ”Industrijska zona 4” u Bijeljini i Regulacionog plana ”Agrotržni centar”

Borjan Maksimović napominje da izgradnja novih objekata zahtijeva i ulaganja u rekonstrukciju i rehabilitaciju javnih površina i saobraćajnica, ali i izgradnju novih, kako bi se u narednom periodu omogućila funkcionalnija pristupačnost, ali i povezanost sa gradskim saobraćajnicama visokog ranga.

MAKSIMOVIĆ prezentovao Izvještaj o radu za 2023. godinu Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina (video)

-Značajno mjesto u smislu stvaranja koncepcije buduće urbanizacije, organizacije i uređenja prostora, zauzima kanal Dašnica, koji značajno utiče na podizanje nivoa kvaliteta življenja, sa svim pripadajućim elementima urbanog mobilijara. U prethodnom periodu sprovedene su konkretne aktivnosti sa ciljem dostizanja višeg nivoa kvaliteta prostora, kroz izgradnju šetališta, sadnju visokih lišćara, niskih žbunastih vrsta, oplemenjivanje mostova drvenastim biljkama i mjerama njege, zaključio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine Borjan Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...

Dodik i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov razgovarali su danas o političkoj situaciji u...