BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Datum:

Share post:

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je u toku izgradnja nekoliko višeporodičnih stambenih objekata.

-Prije samo nekoliko godina, na ovoj lokaciji dominirao je porodični tip stanovanja sa izgrađenim objektima različitog boniteta, često veoma lošeg i devastiranog stanja, koji se postepeno zamjenjuju objektima višeporodičnog tipa izgradnje, usljed potrebe za očuvanjem i racionalnijim korišćenjem zemljišta, kao rezultat povećanja gustine naseljenosti užih gradskih područja, rekao je prilikom obilaska gradilišta Maksimović.

BIJELJINA: Borjan Maksimović posjetio kompaniju “Steko Centar“ (video)

-Višeporodični tip izgradnje dobija na značaju, te se uvodi u većem obimu, kao posljedica programske i koncepcijske orjentacije Urbanističkog plana Grada Bijeljina, sa ciljem podizanja kvaliteta urbanog standarda u zonama proširenog centra. Ovakav model izgradnje treba da obezbijedi spajanje manjih katastarskih parcela, formirajući veće građevinske parcele, kako bi se stvorilo više prostora za uvođenje novih uređenih zelenih površina i tampona visokog rastinja, koji su trenutno u deficitu, nastavio je Maksimović.

MAKSIMOVIĆ: Javni uvid u Regulacioni plan ”Industrijska zona 4” u Bijeljini i Regulacionog plana ”Agrotržni centar”

Borjan Maksimović napominje da izgradnja novih objekata zahtijeva i ulaganja u rekonstrukciju i rehabilitaciju javnih površina i saobraćajnica, ali i izgradnju novih, kako bi se u narednom periodu omogućila funkcionalnija pristupačnost, ali i povezanost sa gradskim saobraćajnicama visokog ranga.

MAKSIMOVIĆ prezentovao Izvještaj o radu za 2023. godinu Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina (video)

-Značajno mjesto u smislu stvaranja koncepcije buduće urbanizacije, organizacije i uređenja prostora, zauzima kanal Dašnica, koji značajno utiče na podizanje nivoa kvaliteta življenja, sa svim pripadajućim elementima urbanog mobilijara. U prethodnom periodu sprovedene su konkretne aktivnosti sa ciljem dostizanja višeg nivoa kvaliteta prostora, kroz izgradnju šetališta, sadnju visokih lišćara, niskih žbunastih vrsta, oplemenjivanje mostova drvenastim biljkama i mjerama njege, zaključio je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine Borjan Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu Arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Fotiju (foto)

Gradonačelnik Bijeljine čestitao novu titulu njegovom Visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i Mitropiolitu zvorničko-tuzlanskom gospodinu i ocu našem Fotiju Saopštenje za javnost...

ĐURĐEVIĆ: Treba nam naš Izborni zakon

Trebamo imati naš Izborni zakon. CIK je pokazao i dokazao koliko loše radi, poručio je ovo Dragan Đurđević...

LOPARE: Održan okrugli sto o uticaju rudarenja litijuma na životnu sredinu

U Centru za kulturu Lopare održan je okrugli sto u sklopu kampanje „Uticaji rudarenja litijuma i drugih mineralnih...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...