„Srpska open“ – Otvaranje teniskog kompleksa u Banjaluci dokaz sposobnosti republičkih i gradskih institucija (foto)

Datum:

Share post:

Teniski kompleks, namijenjen za turnir „Srpska open“ koji će u danima koji slijede, osim Novaka Đokovića, ugostiti i ostala velika imena iz svijeta bijelog sporta, svečano je sinoć otvoren u Banjaluci.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavnici rukovodstva Narodne skupštine Srpske, brojni ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Prisutni su bili i predstavnici rukovodstva Teniskog saveza Srpske i turnira, kao i brojne zvanice i gosti iz javnog, sportskog i društvenog života Republike Srpske, BiH i regiona.

Nakon što su gosti i zvanice obišli novi kompleks, upriličen je veličanstven vatromet u čast otvaranja teniskog kompleksa, vrijednog oko 34 miliona KM.

Za samo nekoliko mjeseci, uz podršku republičkih i gradskih institucija, izgrađen je kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

Učesnicima turnira biće omogućeni najbolji mogući uslovi za trening, takmičenje i odmor.

Samo centralni teren ima kapacitet od čak 6.000 mjesta, a renovirani su i postojeći tereni u okviru teniskog kompleksa u Parku „Mladen Stojanović“.

Ljubitelji tenisa će na „Srpska openu“ od 16. do 23. aprila, koji bi po nekim procjenama trebalo da prati 20 miliona ljudi širom svijeta, imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i drugi.

„Teniski kompleks, koji je izgrađen u Banjaluci zajedničkim naporima lokalne i republičke vlasti, a na kojem će biti održan turnir „Srpska open“, ponos je i grada i Srpske“ izjavio je gradonačelnik Draško Stanivuković, te dodao da ovo nije samo teniski kompleks nego i simbol pobjede našeg mentaliteta nad našim navikama.

„Pokazali smo da možemo bolje i od Kineza i Japanaca i da naši neimari mogu da urade nezamislivo“, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da ovo dokazuje i da su i republičke i lokalne vlasti, iako imaju različite poglede na iste teme, to ostavile po strani i radile za dobrobit Banjaluke i cijele Republike Srpske.

„Radili smo svi kao jedan, nismo pitali kako se ko zove ili preziva, da li se volimo, već smo željeli da radimo. Ovo je urađeno za naš narod, što je suština i dokaz naše snage i kapaciteta“, naglasio je Stanivuković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je otvaranje teniskog kompleksa u Banjaluci, na kojem će se igrati turnir „Srpska open“ dokaz sposobnosti republičkih i gradskih institucija da u kratkom roku završe objekat koji je na ponos grada i Republike.

„Sve napore koje smo uložili i sumnje završavaju tako da je ovo dokaz naše sposobnosti. Ovo zaslužuju Banjaluka i Republika Srpska“, rekao je Dodik na svečanom otvaranju teniskog kompleksa.

Dodik je dodao da je sve što se nalazi u okolini kompleksa izgrađeno posljednjih godina, što znači da Banjaluka raste i jača i da je došla u poziciju da zasluži ovakav turnir.

„Banjaluka i Srpska neće stati na ovome, idemo do drugih pobjeda i turnira“, rekao je Dodik.

On je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, prije svega porodici Đoković i Novaku Đokoviću koji je obećao da će ovdje doći da igra, te što su vjerovali u Banjaluku i Srpsku.

Dodik je rekao da mu je žao što do karata ne mogu da dođu svi koji su zainteresovani, ali da bi se sigurno napravili veći kompleks da je bilo moguće.

„Dvije stotine hiljada aplikacija za karte govori o interesu i koliko je teško obezbijediti pristup, ali VIP mjesta koja su pripremljena za državnike biće namijenjena za 16 najboljih studenata naših fakulteta“, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će njegovi gosti na turniru biti i oko 30 najboljih đaka završnog razreda osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke i okoline.

„Srpska open 2023“ je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...