PREDSJEDNIK GIK, DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Na rad Komisije, prigovor uložio samo SDS (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik GIK, Dijana Savić Božić rekla je da je izlaznost birača danas do 15 časova 34,28%, odnosno, 37.282 birača.

Kada je riječ o prigovorima na rad komisije, Savić Božić ističe da od svih političkih subjekata, samo je jedna stranka ulažila prigovor, odnosno, Srpska demokratska stranka.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Izborni zakon BiH ili Izborni zakon Republike Srpske, pitanje je sad (foto)

U svom saopštenju, Gradonačelnik je postavio pitanje da li se sprovode propisi Zakona BiH ili Zakona RS, a tim povodom predsjednik GIK, Dijana Savić-Božić istakla je da se primjenjuje Izborni zakon RS.

„Fotografije koje je dostavio Gradonačelnik se odnose na povrede izbornih prava koje ne možemo miješati sa Članom 4.10 gdje je isključivo regulisano kako glasačka kabina treba da bude postavljena“, rekla je Savić-Božić.

Kada je riječ o udaljavanju Mustafe Gradaščevića sa BM, ona je istakla da GIK nisu prijavljeni prigovori da je Mustafa Gradščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, ometao proces sprovođenja referenduma.

PU BIJELJINA: Pregled incidenata za dan 19. mart 2023. godine

Policijska uprava Bijelijna, juče je poslala saopštenje da je predsjednik BO 111 postupio suprotno Pravilniku, odnosno, da je birački materijal bio nezaštićen.

„Predsjednik Biračkog odbora, Radomir Marjanović, je juče za razliku od svih drugih predsjednika BO, preuzeo birački materijal koji je trebao odmah da donese, da postavi na biračko mjesto i da bude zaštićen od strane policije. Imenovani je taj materijal odnio kući, pa dok je malo odmorio, vratio se, ali svakako je sve to vrijeme materijal bio neobezbjeđen, izvršena je primopredaja, Komisija je u punom sastavu preuzela taj birački materijal, utvrdila da li šta nedostaje, sačinjen je zapisnik. Prijavljeno je policiji i Tužilaštvu, ostalo je na njima“, kaže predsjednik GIK.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...

JOVICA, LJUBICA I BORIS: Kada jedna ekipa opstaje godinama, ljudi imaju više povjerenja i lakše se dolazi do pozitivnih rezultata (video)

Poznati trojac Jovica Ivanović, Ljubica Matić i Boris Trakilović, bili su gosti portala Dešavanja u Bijeljini i "Pjesme...

MANDIĆ: Ne glasati za rezoluciju o Srebrenici (foto)

Predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić upozorio je da bi se Crna Gora glasanjem za rezoluciju o Srebrenici u...

OSTOJIĆ, BO RS: „Rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srba i Srpske, narušiće mir i stabilnost“

Skupština Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) jednoglasno je ocijenila da rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro, da...