BOŽOVIĆ, SDS: Predsjednik GIK-a zvijezda referendumskog dana (video)

Datum:

Share post:

Zvijezda referendumskog dana u Bijeljini je, kao što je to bio slučaj i prilikom Opštih izbora, predsjednica Gradske izborne komisije Dijana Savić Božić koja je više puta danas pokazala da princip objektivnosti i nepristrasnosti za nju ne važi, jer je više puta u svojim izjavama kazala da će današnji referendum biti završen opozivom gradonačelnika, izjavio je Marinko Božović, predsjednik Glavnog operativnog štaba SDS.

On je kazao da se stvari moraju staviti u normalne tokove i da ljudi koji su plaćeni da svoj posao rade u korist svih građana, a ne pojedinih stranaka, moraju da taj posao rade objektivno.

Božović je kazao da se izborna pravila moraju poštovati i da se posmatračima mora omogućiti uvid u zapisnike sa biračkih mjesta.

„Obzirom da se predsjednica GIK danas više puta pozivala na pravilnike i zakon ovog puta joj kao članovi Glavnog operativnog štaba poručujemo da posmatrači SDS neće završiti izborni dan dok se ne omogući uvid u zapisnike na svim biračkim mjestima. Obzirom da Pravilnik za opoziv načelnika i gradonačelnika iz 2022. godine u članu 5 jasno definiše da se nakon objavljenih rezultata svim prisutnim članovima i posmatračima daje mogućnost uvida u zapisnike i da im se omogućava fotografisanje“, rekao je Božović.

On je izrazio zahvalnost stanovnicima Bijeljine i Semberije na velikoj izlaznosti koja je do sada zabilježena.

„Iskreno se nadam da ćemo do 19 časova, do kada traje glasanje glasači pokazati da aktuelna skupštinska većina gubi legitimitet. Očekujemo da će isto tako NSRS iskoristi mogućnost da odmah nakon objavljivana rezultata opoziva, koji će, ubjeđen sam, biti protiv opoziva gradonačelnika da raspusti skupštinu Grada Bijeljine“, istakao je Božović.

On je poručio da će sve kršenja Izbornog zakona i nepravilnosti koje su danas desile na referendumu, uključujući okretanje glasačkih kutija, biti evidentirane i proslijeđene Tužilaštvu.

Božović je kazao da je izlaznost na današnjem referendumu prema, podacima sa kojima raspolaže Glavni operativni štab SDS, sa presjekom u 15:30 bila nešto viša od 41 hiljade birača ili oko 38 odsto.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...