Ko RUŠI BIJELJINSKE PORTALE u referendumskom vikendu? Pozivamo čitaoce: PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini referendumski dan, odnosno dan kad se odlučuje da li će Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović biti opozvan. 

U posljednja dva dana u Bijeljini su rušeni jedan za drugim gradski portali. Portali su mediji koji su aktivno učestvovali u vrijeme kampanje i predstavljali su svojevrsnu ravnotežu televizijama koje imaju veliku gledanost na području Semberije ili štampanim medijima.

Sajtu portala Dešavanja u Bijeljini, tokom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri, nije se moglo pristupiti. Takođe, sajtu InfoBijeljina je danas bila učitavana stranica od 14. marta, ili se portalu uopšte nije moglo pristupiti. Slično je bilo i sa drugim informativnim sajtovima. Problemi se javljaju i u postavljanju i u brzini otvaranja stranica sa vijestima.

Za sada imamo uvjeravanja provajdera da uzrok zastoja nije gužva na serverima zbog velikog broja pristupa stranicama. O čemu se tačno radi, da li o organizovanom napadu ili o nečem drugom, kao na primjer slaboj protočnosti digitalne mreže u Semberiji, za sada nije poznato, s obzirom da su mreže izdržavale broj pristupa tokom svih dosadašnjih izbornih procesa, pa i onog kada je biran Gradonačelnik Bijeljine 2020. godine i posljednjih Opštih izbora održanih u jesen prošle godine.

Ono što je sigurno jeste da portal Dešavanja u Bijeljini nema nikakav trenutni problem sa radom na fejsbukovim serverima i da je naše servise moguće nesmetano koristi na ovoj mreži.

Još jednom naglašavamo da imamo uvjeravanja provajdera da uzrok zastoja nije gužva na serverima i da ne znaju zbog čega dolazi do ovakvih problema. Očekujemo da ćemo u najskorije vrijeme saznati kakav problem je u pitanju i ko stoji iza „rušenja“ bijeljinskih portala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...