Ko RUŠI BIJELJINSKE PORTALE u referendumskom vikendu? Pozivamo čitaoce: PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini referendumski dan, odnosno dan kad se odlučuje da li će Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović biti opozvan. 

U posljednja dva dana u Bijeljini su rušeni jedan za drugim gradski portali. Portali su mediji koji su aktivno učestvovali u vrijeme kampanje i predstavljali su svojevrsnu ravnotežu televizijama koje imaju veliku gledanost na području Semberije ili štampanim medijima.

Sajtu portala Dešavanja u Bijeljini, tokom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri, nije se moglo pristupiti. Takođe, sajtu InfoBijeljina je danas bila učitavana stranica od 14. marta, ili se portalu uopšte nije moglo pristupiti. Slično je bilo i sa drugim informativnim sajtovima. Problemi se javljaju i u postavljanju i u brzini otvaranja stranica sa vijestima.

Za sada imamo uvjeravanja provajdera da uzrok zastoja nije gužva na serverima zbog velikog broja pristupa stranicama. O čemu se tačno radi, da li o organizovanom napadu ili o nečem drugom, kao na primjer slaboj protočnosti digitalne mreže u Semberiji, za sada nije poznato, s obzirom da su mreže izdržavale broj pristupa tokom svih dosadašnjih izbornih procesa, pa i onog kada je biran Gradonačelnik Bijeljine 2020. godine i posljednjih Opštih izbora održanih u jesen prošle godine.

Ono što je sigurno jeste da portal Dešavanja u Bijeljini nema nikakav trenutni problem sa radom na fejsbukovim serverima i da je naše servise moguće nesmetano koristi na ovoj mreži.

Još jednom naglašavamo da imamo uvjeravanja provajdera da uzrok zastoja nije gužva na serverima i da ne znaju zbog čega dolazi do ovakvih problema. Očekujemo da ćemo u najskorije vrijeme saznati kakav problem je u pitanju i ko stoji iza „rušenja“ bijeljinskih portala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...