PREDSJEDNIK GIK, DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Na rad Komisije, prigovor uložio samo SDS (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik GIK, Dijana Savić Božić rekla je da je izlaznost birača danas do 15 časova 34,28%, odnosno, 37.282 birača.

Kada je riječ o prigovorima na rad komisije, Savić Božić ističe da od svih političkih subjekata, samo je jedna stranka ulažila prigovor, odnosno, Srpska demokratska stranka.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Izborni zakon BiH ili Izborni zakon Republike Srpske, pitanje je sad (foto)

U svom saopštenju, Gradonačelnik je postavio pitanje da li se sprovode propisi Zakona BiH ili Zakona RS, a tim povodom predsjednik GIK, Dijana Savić-Božić istakla je da se primjenjuje Izborni zakon RS.

„Fotografije koje je dostavio Gradonačelnik se odnose na povrede izbornih prava koje ne možemo miješati sa Članom 4.10 gdje je isključivo regulisano kako glasačka kabina treba da bude postavljena“, rekla je Savić-Božić.

Kada je riječ o udaljavanju Mustafe Gradaščevića sa BM, ona je istakla da GIK nisu prijavljeni prigovori da je Mustafa Gradščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, ometao proces sprovođenja referenduma.

PU BIJELJINA: Pregled incidenata za dan 19. mart 2023. godine

Policijska uprava Bijelijna, juče je poslala saopštenje da je predsjednik BO 111 postupio suprotno Pravilniku, odnosno, da je birački materijal bio nezaštićen.

„Predsjednik Biračkog odbora, Radomir Marjanović, je juče za razliku od svih drugih predsjednika BO, preuzeo birački materijal koji je trebao odmah da donese, da postavi na biračko mjesto i da bude zaštićen od strane policije. Imenovani je taj materijal odnio kući, pa dok je malo odmorio, vratio se, ali svakako je sve to vrijeme materijal bio neobezbjeđen, izvršena je primopredaja, Komisija je u punom sastavu preuzela taj birački materijal, utvrdila da li šta nedostaje, sačinjen je zapisnik. Prijavljeno je policiji i Tužilaštvu, ostalo je na njima“, kaže predsjednik GIK.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...