Budva i Bijeljina – brojne mogućnosti za saradnju"/>

Budva i Bijeljina – brojne mogućnosti za saradnju

Datum:

Share post:

Povodom 22. novembra, koji se u Budvi obilježava kao Dan opštine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je posjetio ovaj bratski grad, sa kojim je Sporazum o saradnji potpisan ove godine.
 
Tom prilikom, pored razgovora sa predsjednikom Opštine i Skupštine opštine Budva Draganom Krapovićem i Đorđijem Vujovićem, odnosno, njihovim saradnicima, gradonačelnik Mićić je imao i niz susreta sa predstavnicima drugih bratskih i partnerskih opština Budve i diplomatskog kora koji su prisustvovali svečanostima, među kojima su bili i zvaničnici Novog Sada, Trebinja i ambasador BiH u Crnoj Gori Vinko Radovanović.
 
– Iako se formalno zove „Sporazum o saradnji“, dokument koji smo potpisali za Dan Grada Bijeljina za naše dvije lokalne zajednice ima isti značaj kao i povelja o bratimljenju, što smo imali prilike da osjetimo među Budvanima. Ne mora se posebno naglašavati da je Budva, ne samo za Crnu Goru, nego i za region sinonim za uspješan razvoj turizma i svega onoga što se razvija uz tu granu privrede. Ipak, u ovakvom gradu može uvijek nešto novo da se vidi.
 
Ovog puta, između ostalog, vidjeli smo da je rukovodstvo opštine donijelo čvrstu i, slobodan sam da kažem, hrabru odluku da u Budvi promijene pristup turističkoj privredi, kako bi privukli više elitnijih gostiju i tako povećali prihode. Siguran sam da će uspjeti i da će već od sljedeće sezone početi da se osjećaju rezultati nove politike u ovoj oblasti, kao i da će biti još mnogo prilika da učimo od Budve, ali i oni od nas – izrazio je svoje uvjerenje gradonačelnik Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je podsjetio i da je povezivanje lokalnih zajednica u regionu odličan način da se prevaziđu granice, ali i bolje iskoriste mogućnosti koje pružaju procesi evropskih integracija.
 
Dio protokola bila je i posjeta srpskom pravoslavnom manastiru Stanjevići iznad Budve koji je nedavno obilježio 680 godina od osnivanja.  

Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...