Budva i Bijeljina – brojne mogućnosti za saradnju

Datum:

Share post:

Povodom 22. novembra, koji se u Budvi obilježava kao Dan opštine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je posjetio ovaj bratski grad, sa kojim je Sporazum o saradnji potpisan ove godine.
 
Tom prilikom, pored razgovora sa predsjednikom Opštine i Skupštine opštine Budva Draganom Krapovićem i Đorđijem Vujovićem, odnosno, njihovim saradnicima, gradonačelnik Mićić je imao i niz susreta sa predstavnicima drugih bratskih i partnerskih opština Budve i diplomatskog kora koji su prisustvovali svečanostima, među kojima su bili i zvaničnici Novog Sada, Trebinja i ambasador BiH u Crnoj Gori Vinko Radovanović.
 
– Iako se formalno zove „Sporazum o saradnji“, dokument koji smo potpisali za Dan Grada Bijeljina za naše dvije lokalne zajednice ima isti značaj kao i povelja o bratimljenju, što smo imali prilike da osjetimo među Budvanima. Ne mora se posebno naglašavati da je Budva, ne samo za Crnu Goru, nego i za region sinonim za uspješan razvoj turizma i svega onoga što se razvija uz tu granu privrede. Ipak, u ovakvom gradu može uvijek nešto novo da se vidi.
 
Ovog puta, između ostalog, vidjeli smo da je rukovodstvo opštine donijelo čvrstu i, slobodan sam da kažem, hrabru odluku da u Budvi promijene pristup turističkoj privredi, kako bi privukli više elitnijih gostiju i tako povećali prihode. Siguran sam da će uspjeti i da će već od sljedeće sezone početi da se osjećaju rezultati nove politike u ovoj oblasti, kao i da će biti još mnogo prilika da učimo od Budve, ali i oni od nas – izrazio je svoje uvjerenje gradonačelnik Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je podsjetio i da je povezivanje lokalnih zajednica u regionu odličan način da se prevaziđu granice, ali i bolje iskoriste mogućnosti koje pružaju procesi evropskih integracija.
 
Dio protokola bila je i posjeta srpskom pravoslavnom manastiru Stanjevići iznad Budve koji je nedavno obilježio 680 godina od osnivanja.  

Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...