LOPARE: ILIJA DESPOTOVIĆ OSNIVAČ KLUBA U OBARANJU RUKE „MAJEVIČKI SOKOLOVI“ OSTVARIO IZUZETNE REZULTATE U 2022. GODINI

Datum:

Share post:

Ilija Despotović osnivač kluba u obaranju ruke „Majevički sokolovi“, kao takmičar, u 2022. godini je postigao izuzetne uspjehe u ovom sportu.

„Osvojeno šest velikih takmičenja na raznim turnirima. U Loparama sam osvojio takmičenje u februaru, državno prvenstvo Srbije u IFI desnom i lijevom rukom, kao apsolutni šampion, u martu, takmičenje na Mačkovom kamenu u julu, gdje sam bio prvi u svojoj kategoriji, zatim Šabačku regatu, gdje sam takođe bio prvi u apsolutnoj kategoriji desnom rukom, lijevom drugi, a osvojio sam treća mjesta u bacanju kamena sa ramena i skoku u dalj. U oktobru, na takmičenju u Petkovici, sam osvojio prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji desnom rukom i drugo mjesto lijevom rukom“, istakao je Despotović.

On kaže da je kao šlag na tortu došlo najveće međunarodno takmičenje Šabac Open u novembru, gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojio prvo mjesto desnom rukom, a u kategoriji do 90 kilograma prvo mjesto lijevom rukom.

Despotović je u decembru na super mečevima u Bogatiću pobijedio sa po 6:0, mađara Sztanek Adama i Strahinju Ergarca iz Srbije i tako završio ovu godinu. On je naglasio da su Majevički sokolovi bili veoma uspješni kao klub.

„Izdvojio bih one najposvećenije i najbolje sa osvojenim medaljama Milana Simića, Predraga Jovića koji su se takmičili kao juniori, te Aleksandara Dimkovića, Slavku Sedlarevića, Željka Simeunoviću i Srđana Bojića. Od žena zapažene rezultate je postigla Stana Despotović koja je osvojila treće mjesto na Državnom prvenstvu u martu. Ona je osvojila drugo mjesto na Šabačkoj ( Mišarskoj) regati i treće mjesto na Mačkovom kamenu kod Ljubovije “, dodao je Despotović.

On je napomenuo da u klubu ima članova iz drugih opština, a najuspješniji su Stevica Aleksić i Željko Simeunović.

Despotović se zahvalio opštini Lopare na podršci oko završetka registracije kluba kao i prevoza na takmičenja.

Očekuje dalju saradnju sa Srpskom Unijom za obaranje ruke na čelu sa Milošem Zeljićem, koji je dosta mlađe populacije uveo u ovu sportsku disciplinu.

Klub u obaranju ruke „Majevički sokolovi“ svoje treninge održava redovno u sali Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare.

„Želim organizovati veće takmičenje u Loparama krajem januara 2023. godine, gdje bi se okupilo što više ljudi koji se žele oprobati u ovom sportu. Očekujem podršku i pomoć opštine Lopare i dobrih ljudi“, zaključio je Despotović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...

Najviše stranih gostiju bilo je iz Srbije: Srpsku u martu posjetilo više od 30.000 TURISTA

U martu 2024. godine u Republici Srpskoj je boravilo 33.215 turista, što je u odnosu na februar 2024....