Poslanici Srpske usvojili set zakona za POVEĆANJE PLATA

Datum:

Share post:

Po hitnom postupku: Usvojen set zakona za povećanje plata

Narodna skupština usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, javnim službama, zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, zaposlenih u oblasti kulture, zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, zaposlenima u MUP-u, zaposlenih u institucijama pravosuđa – po hitnom postupku.

Poslanici su po hitnoj proceduri razmatrati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, zaposlenih u javnim službama, u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, zatim zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Srpskoj, zaposlenih u oblasti kulture, u organima uprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa.

U budžetu Republike Srpske za 2023. godinu za te namjene je predviđeno ukupno 16,5 miliona KM i to za zdravstvo sedam miliona KM, javne službe 1,1 milion KM, visoko obrazovanje 750.000 KM, osnovne i srednje škole tri miliona KM, kulturu 250.000 KM, organi uprave 1,4 miliona KM, MUP RS 1,6 miliona KM, te institucije pravosuđa dva miliona KM.

Zaposleni u javnom sektoru u Republici Srpskoj, čija je plata trenutno ispod prosječne plate koja iznosi 1.211 KM, od prvog januara dobiće povećanje od pet odsto.

Današnji prijedlozi i izmjena zakona razmatrani su po hitnom postupku, kako bi stupili na snagu od 1. januara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...