LOPARE: ILIJA DESPOTOVIĆ OSNIVAČ KLUBA U OBARANJU RUKE „MAJEVIČKI SOKOLOVI“ OSTVARIO IZUZETNE REZULTATE U 2022. GODINI

Datum:

Share post:

Ilija Despotović osnivač kluba u obaranju ruke „Majevički sokolovi“, kao takmičar, u 2022. godini je postigao izuzetne uspjehe u ovom sportu.

„Osvojeno šest velikih takmičenja na raznim turnirima. U Loparama sam osvojio takmičenje u februaru, državno prvenstvo Srbije u IFI desnom i lijevom rukom, kao apsolutni šampion, u martu, takmičenje na Mačkovom kamenu u julu, gdje sam bio prvi u svojoj kategoriji, zatim Šabačku regatu, gdje sam takođe bio prvi u apsolutnoj kategoriji desnom rukom, lijevom drugi, a osvojio sam treća mjesta u bacanju kamena sa ramena i skoku u dalj. U oktobru, na takmičenju u Petkovici, sam osvojio prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji desnom rukom i drugo mjesto lijevom rukom“, istakao je Despotović.

On kaže da je kao šlag na tortu došlo najveće međunarodno takmičenje Šabac Open u novembru, gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojio prvo mjesto desnom rukom, a u kategoriji do 90 kilograma prvo mjesto lijevom rukom.

Despotović je u decembru na super mečevima u Bogatiću pobijedio sa po 6:0, mađara Sztanek Adama i Strahinju Ergarca iz Srbije i tako završio ovu godinu. On je naglasio da su Majevički sokolovi bili veoma uspješni kao klub.

TESTNA REKLAMA

„Izdvojio bih one najposvećenije i najbolje sa osvojenim medaljama Milana Simića, Predraga Jovića koji su se takmičili kao juniori, te Aleksandara Dimkovića, Slavku Sedlarevića, Željka Simeunoviću i Srđana Bojića. Od žena zapažene rezultate je postigla Stana Despotović koja je osvojila treće mjesto na Državnom prvenstvu u martu. Ona je osvojila drugo mjesto na Šabačkoj ( Mišarskoj) regati i treće mjesto na Mačkovom kamenu kod Ljubovije “, dodao je Despotović.

On je napomenuo da u klubu ima članova iz drugih opština, a najuspješniji su Stevica Aleksić i Željko Simeunović.

Despotović se zahvalio opštini Lopare na podršci oko završetka registracije kluba kao i prevoza na takmičenja.

Očekuje dalju saradnju sa Srpskom Unijom za obaranje ruke na čelu sa Milošem Zeljićem, koji je dosta mlađe populacije uveo u ovu sportsku disciplinu.

Klub u obaranju ruke „Majevički sokolovi“ svoje treninge održava redovno u sali Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare.

„Želim organizovati veće takmičenje u Loparama krajem januara 2023. godine, gdje bi se okupilo što više ljudi koji se žele oprobati u ovom sportu. Očekujem podršku i pomoć opštine Lopare i dobrih ljudi“, zaključio je Despotović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...