DODIK: Članovi CIK BiH biće smijenjeni i procesuirani

Datum:

Share post:

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će članovi Centralne izborne komisije BiH biti smijenjeni u prvom mjesecu kada bude formirana vlast na nivou BiH i procesuirani, te da je dobro što je okončana „klackalica“ kada je riječ o izboru delegata u Dom naroda parlamenta BiH.

„Pojavila se informacija o ovome, ali sačekaću zvaničnu odluku. Očekivao sam da ne bude problem u izboru delegata u Dom naroda, ali od njih (CIK) se samo mogu očekivati problemi“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

On je istakao da će članovi CIK-a BiH biti procesuirani zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja i da će odluka Suda BiH biti snažan dokaz da su počinili navedene zloupotrebe.

Apelaciono vijeće Suda BiH usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku CIK-a BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda parlamenta BiH proglašen važećim, nezvanično saznaju mediji. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...