DODIK: Članovi CIK BiH biće smijenjeni i procesuirani

Datum:

Share post:

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će članovi Centralne izborne komisije BiH biti smijenjeni u prvom mjesecu kada bude formirana vlast na nivou BiH i procesuirani, te da je dobro što je okončana „klackalica“ kada je riječ o izboru delegata u Dom naroda parlamenta BiH.

„Pojavila se informacija o ovome, ali sačekaću zvaničnu odluku. Očekivao sam da ne bude problem u izboru delegata u Dom naroda, ali od njih (CIK) se samo mogu očekivati problemi“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

On je istakao da će članovi CIK-a BiH biti procesuirani zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja i da će odluka Suda BiH biti snažan dokaz da su počinili navedene zloupotrebe.

Apelaciono vijeće Suda BiH usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku CIK-a BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda parlamenta BiH proglašen važećim, nezvanično saznaju mediji. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Trebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina

"Do rješenja su pokušali doći vrsni matematičari, profesori, akademici, a uspio je samo Vuk" Nakon 60 godina Trebinjac...

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....