LOPARE: U PETAK PROMOCIJA ROMANA BRANKA STANKOVIĆA „TIGAR SA BOJANE“ (foto)

Datum:

Share post:

Pisac istorijskih romana Branko Stanković, koji radi kao oralni hirurg-stomatolog u Loparama, predstaviće domaćoj publici u petak, 4. novembra, novu knjigu „Tigar sa Bojane“.

Stanković je rekao Srni da je nova knjiga biografija akademika Kaplana Burovića koji je preminuo u avgustu, ali istovremeno i kriminalistički roman koji govori o trgovini organima od strane albanske mafije i kriminalaca za vrijeme rata na Kosovu i Metohiji i poslije rata na sjeveru Albanije.

Knjiga je dobitnik druge nagrade na „Drinskim književnim susretima“, a biće promovisana u Centru za kulturu Lopare.

Za nastup na Beogradskom sajmu knjiga Stanković je naveo da je bio izuzetan i vrlo posjećen.

„Na promociji romana `Vreža`, koji je dobitnik nagrade `Zlatna sova` za prošlu godinu, specijalni gost bila je Marija Jovović iz Argentine, zato što je tema romana priča o njenom ocu Blagoju Jovoviću, takozvanom argentinskom osvetniku, koji je 10. aprila 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa pucao na čuvenog ustaškog zločinca Antu Pavelića, koji je od posljedica ranjavana umro 1959. godine u Madridu“, istakao je autor.

Stanković je rekao da je na sajamskoj promociji bio i Babken Simonjan, počasni konzul Srbije u Jerevanu, čuveni prevodilac i pisac, Jermen koji je mnogo vezan za Srbiju i srpsko književno stvaralaštvo, predstavnici jermenske zajednice, poštovaoci tradicije Srpske kraljevske vojske koji su bili u uniformama, kao i brojne poznate ličnost iz svijeta politike i biznisa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...