BIJELJINA: BEZ MJESTA u javnom vrtiću OSTALO 38 djece

Datum:

Share post:

Jedina javna predškolska ustanova "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini nije imala dovoljno mjesta za upis 38 djece u novu radnu godinu koja počinje u septembru, rekao je direktor ovog vrtića Slaviša Vujanović.

"Na konkurs za upis u vrtić stigle su 94 prijave, upisano je 56 djece, a njih 38 ostalo je neupisano, o čemu smo upoznali Gradsku upravu kao osnivača", kaže Vujanović.
Slaviša Vujanovic

On očekuje da bi do septembra mogao biti potpuno opremljen novi objekat vrtića uz školu u naselju Ledinci, koji godinu dana radi sa 50 odsto kapaciteta.

Prema riječima Vujanovića, za opremanje još dvije radne sobe u ovom objektu potrebno je 30.000 KM.

Vujanović navodi da se cijena boravka djece u vrtiću nije mijenjala godinama i ostaje 185 KM.

On ističe da je obuhvat djece predškolskim vaspitanjem o obrazovanjem u Bijeljini dostigao 22 odsto i ima trend rasta, ali da postoji stalna potreba da se taj obuhvat povećava i da se jača svijest o značaju predškolskog obrazovanja.

Vrtić "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini radi u pet objekata, tri u gradu i dva na seoskom području, a u ovoj predškolskoj ustanovi boravi ukupno 520 djece.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sutra obilježavanje 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će sutra (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

BIJELJINA: Održana edukacija za 15 fudbalskih sudija – polaznika

Komisija za talent – mentor program Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina na čelu sa Draženom Marićem...

GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju...

Mještani Gornjeg Crnjelova kod Bijeljine ujedinjeni oko dobrih dijela u Vaskršnjem postu

Za vrijeme Vaskršenjeg posta, veliki broj hrišćana pridržava se posta, kada je riječ o hrani, međutim, manji je...