Sutra komemoracija povodom smrti prof. dr Nenada Lalića

Datum:

Share post:

Komemoracija povodom smrti prof. dr Nenada Lalića održaće se u ponedjeljak, 07.12.2020. godine u 13,30 časova u velikom amfiteatru Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini, Semberskih ratara 1e.

Prof.dr Nenad Lalić biće sahranjen u Beogradu u 14.30 časova, 08. decembra 2020. godine.

Prof. dr Nenad Lalić, redovni profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu preminuo je 04.12.2020. godine nakon duge i teške bolesti.

Prof. dr Nenad Lalić je rođen 15.02.1959. godine u Sarajevu, opština Centar. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka. Postdiplomski studij upisao je 2001. godine na istom Fakultetu, a magistarsku tezu pod nazivom "Organizovanje poslovanja preduzeća primenom metoda i modela grupnog odlučivanja" odbranio je 2003. godine čime je stekao zvanje magistra tehničkih nauka.

Doktorirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu 15.03.2007. godine na temu: " Razvoj metodologije podrške poslovnom pregovaranju i grupnom odlučivanju". Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu. Bio je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, stalno zaposlen na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina. Predavao je i na Pedagoškom fakultetu, Ekonomskom fakultetu Brčko, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale, a ranije i na Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Pale. Radio je i kao gostujući profesor na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Od 1979. godine bio je zaposlen i u Vazduhoplovnom zavodu „Orao" a poslednja funkcija koju je obavljao je funkcija generalnog direktora.

Obavljao i funkciju Prorektora za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, bio je poslanik u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a obavljao je i mnoge druge funkcije i poslove koji krase njegovu izuzetno bogatu biografiju.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

31. bijeljinska “Jajarijada” – Najtvrđe jaje donio Dušan Dragutinović, a najljepše našarano Vuk Maglajčević (foto)

U Centru za kulturu danas je održana 31. po redu "Jajarijada - tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta"....

Nakon osam sinova Milićevići dobili kćerkicu: Vaskrs ispunjen ogromnom srećom

Osam sinova, jedna djevojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

- NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i...

Mladi SDS Bijeljina organizovali druženje sa sugrađanima (foto)

Mladi SDS Bijeljina, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovali su druženje sa sugrađanima.  Ovom prilikom, dijelili su ofarbana vaskršnja...