U Bijeljini organizovana 31. „Jajarijada“ (foto)

Datum:

Share post:

Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina u saradnji sa SKUD „Semberija“, Gradskim pozorištem „Semberija“ i Turističkom organizacijom Grada Bijeljina danas je organizovalo 31. Jajarijadu, tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta.

Žiri u izboru za najljepše jaje, bili su kustos Galerije Centra za kulturu „Semberija“, prof. likovne kulture i jedan od zaposlenih u Centru za kulturu „Semberija“. 

„Danas smo organizovali bogat kulturno-umjetnički program, a zahvaljujući sponzorima, uspjeli smo da obezbijedimo i nagrade (novčane bonove) za najbolje plasirane. Drago nam je što je svake godine veliko interesovanje najmlađih za našu Jajarijadu, s obzirom da su oni čuvari naše tradicije“, rekao je direktor Centra za kulturu „Semberija“ Igor Bešlić.

Dragan Tešić iz Turističke organizacije Grada Bijeljina, istakao je da današnja manifestacija ima poseban značaj, naročito jer se organizuje na današnji dan, najradosniji hrišćanski praznik.

„Još veća radost je što su učesnici mladi i djeca. Ove godine, kao i uvijek, biramo najtvrđe i najljepše jaje“, rekao je Tešić, te dodao da ove godine očekuju veliki broj prijavljenih učesnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...

U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na...