Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina u saradnji sa SKUD „Semberija“, Gradskim pozorištem „Semberija“ i Turističkom organizacijom Grada Bijeljina danas je organizovalo 31. Jajarijadu, tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta.

Žiri u izboru za najljepše jaje, bili su kustos Galerije Centra za kulturu „Semberija“, prof. likovne kulture i jedan od zaposlenih u Centru za kulturu „Semberija“. 

„Danas smo organizovali bogat kulturno-umjetnički program, a zahvaljujući sponzorima, uspjeli smo da obezbijedimo i nagrade (novčane bonove) za najbolje plasirane. Drago nam je što je svake godine veliko interesovanje najmlađih za našu Jajarijadu, s obzirom da su oni čuvari naše tradicije“, rekao je direktor Centra za kulturu „Semberija“ Igor Bešlić.

Dragan Tešić iz Turističke organizacije Grada Bijeljina, istakao je da današnja manifestacija ima poseban značaj, naročito jer se organizuje na današnji dan, najradosniji hrišćanski praznik.

„Još veća radost je što su učesnici mladi i djeca. Ove godine, kao i uvijek, biramo najtvrđe i najljepše jaje“, rekao je Tešić, te dodao da ove godine očekuju veliki broj prijavljenih učesnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име