EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

Datum:

Share post:

– NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vrati sebi, svojoj Crkvi, Bogu i jedni drugima.

Nakon Vaskršnje liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, vladika je naglasio da je danas najveći hrišćanski praznik, praznik nad praznicima, pobjeda nad pobjedom.

„Vaskrs je praznik koji u sebi sakuplja sve druge praznike. Praznik života, istine i pravde, dobrote, praznik koji u sebi sadrži svu našu vjeru, učenje, teologiju“, rekao je vladika u besjedi.

Podsjetio je na riječi apostol Pavla „ako Hristos ne usta, uzalud vjera naša“, naglasivši da to znači da je vjera u vaskrsenje Hristovo centralna dogma Crkve i vjere.

Vladika Fotije kaže da Vaskrs prvenstveno ukazuje na pobjedu života nad smrću jer se vaskrsenjem pobjeđuje smrt i daruje život vječni.

„Neka ste Bogom blagosloveni i da naš srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vratimo sebi, da se vratimo Crkvi svojoj, da se vratimo Bogu i da se vratimo jedan drugom“, rekao je vladika Fotije i dodao da je to blagoslov današnjeg praznika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Koliko je stranaka nastalo iz SDS?

Srpska demokratska stranka (SDS) osnovana je na Petrovdan, 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na...

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

LOPARE: U nedjelju obilježavanje 32. godišnjice Druge majevičke brigade

U nedjelju 19. maja 2024. godine obilježiće se 32. godišnjica Druge majevičke brigade. Obilježavanje godišnjice brigade će biti upriličeno...

GOLIĆ: Glavni odbor PDP donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Vuković predsjednik Izbornog štaba

Glavni odbor PDP donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Nenad Vuković predsjednik Izbornog štaba -Glavni odbor PDP je...