EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

Datum:

Share post:

– NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vrati sebi, svojoj Crkvi, Bogu i jedni drugima.

Nakon Vaskršnje liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, vladika je naglasio da je danas najveći hrišćanski praznik, praznik nad praznicima, pobjeda nad pobjedom.

„Vaskrs je praznik koji u sebi sakuplja sve druge praznike. Praznik života, istine i pravde, dobrote, praznik koji u sebi sadrži svu našu vjeru, učenje, teologiju“, rekao je vladika u besjedi.

Podsjetio je na riječi apostol Pavla „ako Hristos ne usta, uzalud vjera naša“, naglasivši da to znači da je vjera u vaskrsenje Hristovo centralna dogma Crkve i vjere.

Vladika Fotije kaže da Vaskrs prvenstveno ukazuje na pobjedu života nad smrću jer se vaskrsenjem pobjeđuje smrt i daruje život vječni.

„Neka ste Bogom blagosloveni i da naš srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vratimo sebi, da se vratimo Crkvi svojoj, da se vratimo Bogu i da se vratimo jedan drugom“, rekao je vladika Fotije i dodao da je to blagoslov današnjeg praznika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...