Nakon osam sinova Milićevići dobili kćerkicu: Vaskrs ispunjen ogromnom srećom

Datum:

Share post:

Osam sinova, jedna djevojčica, „supermama“ Vesna i „supertata“ Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine dočekuju Vaskrs u nikad brojnijem sastavu.

Majka Vesna (42), ranije je govorila za „Telegraf.rs“ ističući koliko je blagoslovena i zahvalna na brojnoj porodici, posebno kada je krajem prošle godine, nakon osam dječaka, rodila i djevojčicu Milu.

Čim se rodila, postala je mezimica i princeza koju sada čuvaju njena velika braća prinčevi, a ove godine kao i svake, su se svi zajedno spremali da dočekaju i proslave ovaj veliki hrišćanski praznik. Vesna do detalja opisuje kako je izgledao sam proces pripreme i koliko se djeca raduju farbanju jaja.

„Pripreme za Vaskrs u našoj kući su počele početkon velike nedjelje. Od velikog spremanja kuće, farbanja jaja – gdje su i djeca naravno učestvovala, do pripreme svečane trpeze kako bi najradosniji praznik dočekali spremni. Uskršnje jutro ćemo zajedno sa djecom provesti u crkvi i uz crkveno zvono i miris tamjana poželjeti mir, zdravlje i sreću cijelom svijetu. Mir Božiji -Hristos Voskrese“, poželjela je mama Vesna svim čitaocima.

Radost koja je u njihovim srcima i koja se vidi u očima prenosi se i na svakoga ko pogleda prelijepe fotografije na kojima nasmijano poziraju ispred objektiva. Čovjek se prosto naježi od količine ljepote.

Poređani jedan do drugog, po visini, dječaci poziraju sa osijmehom, a onda – najslađe za kraj. U naručju mame Vesne je preslatka mala Mila čije rođenje su braća nestrpljivo čekala.

Vesnu često nazivaju „majkom devet Jugovića“, ali ona je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom.

„Sebe ne smatram heroinom, već blagoslovenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu djecu je jedan veliki dar“, govorila je ranije za „Telegraf“.

Podrška između nje i supruga je velika, a ona je istakla da je ključno razumijevanje i zajedništvo. Slobodan je po deveti put prisustvovao porođaju svoje žene, a kako je tada, nakon rođenja Mile ispričala za „Telegraf“, „suprug se osjećao kao na sedmom nebu“.

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, te su tamo i rođena sva djeca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006, pa Đorđe 2008, Aleksa 2010, Nikola 2012, Dušan 2016, Petar 2018, Pavle 2020, a onda i Mila u septembru 2023.

To što žive van svoje domovine ne sprečava ih da gaje tradicionalne vrijednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle potiču.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...

Proteklog vikenda održan fudbalski turnir za mlađe kategorije „Trofej SK Bambi Tuzla 2024.“ (foto)

Tuzla je za vikend bila domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za mlađe kategorije "Trofej SK Bambi Tuzla 2024." Sport-klub "Bambi"...