Zorica Mrkaljević, Valentina Jović, Danilo Simić i Davor Jović predstavljaće Bijeljinu na “Ritmu Evrope“ (video)

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu „Semberija“ juče je održana audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“. Članovi žirija imali su težak zadatak da odaberu kandidata koji će se spremati za finale ovog takmičenja u Loparama.

Na audiciju se prijavilo 25 kandidata ( od 14 do 21 godinu) od kojih su izabrana tri pjevača i plesač. U pjevačkom dijelu nastupiće Valentina Jović, Zorica Mrkaljević i Danilo Simić, a njihov sugrađanin, Davor Jović učestvovaće u plesnom dijelu.
Zorica Mrkaljević, jedna od tri glasa koja će predstavljati Bijeljinu na „Ritmu Evrope“ u prvom krugu pjevala je sa sestrom Ljubicom, nakon čega su nastupile solo.

„U prvom krugu sam otpjevala pjesmu Marije Šerifović – Pametna i luda i prošla sam u uži u krug. Tada je odabrano nekoliko nas koji ćemo ostati u užem krugu za koji sam izabrala pjesmu Dine Merlina – Eh, da je tuga snijeg. Na kraju, kada nas je ostalo troje, izašla sam na binu sa pjesmom Nine Badrić – Takvi kao ti. S obzirom da žiri nije mogao da se odluči, sve troje su nas poslali na takmičenje. Iskreno, nisam očekivala da ću doći do ovakvog uspjeha. Čast mi je što ću predstavljati svoj grad“, kaže Zorica za portal Dešavanja u Bijeljini.

                                        Zorica Mrkaljević

Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije “Ritam Evrope” ističe da je prezadovoljan djecom iz Bijeljine koja su pokazali izvanredan talenat. Prema njegovim riječima, sljedeći korak je dogovor sa roditeljima djece koja su izabrana na audiciji, kada će biti precizirane predstojeće aktivnosti talentovanih djevojčica i dječaka.

TESTNA REKLAMA

“Kvalitet audicije je bio na najvišem nivou. Sva prijavljena deca su izrazito talentovana, te je bilo jako teško odabrati tim Bijeljine. Ali odabrani su najbolji, te ove godine grad Bijeljina možda može biti i pobednik. Probe nam počinju uskoro, već od početka marta, kada ćemo imati i roditeljske sastanke sa odabranom decom”, rekao je Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije “Ritam Evrope” za portal Dešavanja u Bijeljini.

Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina rekla je da je kvalitet pjevača bio odličan na oduševljenje svih prisutnih. Nakon planiranih sastanaka sa roditeljima, odabrana djeca će krenuti sa probama kako bi spremni dočekali takmičenje koje će biti održano u septembru.

Na ovoj manifestaciji gradovi i opštine Republike Srpske će predstavljati neku od evropskih zemalja, a učesnici će pjevati na različitim evropskim jezicima.

"Ritam Evrope" je najveće dečije muzičko takmičenje u regionu u kome podršku djeci i omladini Srpske daju i ambasadori zemalja Evrope, EU, Australije i Izraela. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...