ZMAJ OD ŠIPOVA i dalje odbija hranu i vodu: ''DIJELIM SUDBINU MOJE STOKE''

Datum:

Share post:

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova i učesnik u rijalitiju, nastavio je štrajk glađu u pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama, potvrdio je njegov advokat Duško Tomić.

Advokat Tomić rekao je da su ga iz zatvora zvali da pokuša nagovoriti Zmaja da bar počne piti vodu.

– Oni su meni dali vezu sa Zmajem i ja mu kažem: “Ilija, poslušaj me, bar pij vodu, otići će ti organizam i stradaćeš.” On kaže: “400 mojih grla je žedno i gladno pored moje majke od 86 godina i ja dijelim sudbinu s mojom stokom. Ako ona crkava od žeđi i gladi, neka i ja crknem. Sve ću te poslušati, samo ne traži od mene da prekinem štrajk glađu i žeđu. Kada su došli po mene, molio sam ih da me puste 15 minuta da napojim stoku i da ih pustim, a oni mi to nisu dali. Nemoj me braniti od mene, brani me od ovih koji su me utamničili.” Iznenadio me Zmaj svojom upornošću, jedva govori – kaže Tomić.

On ističe da je napisao žalbu kojom traži hitno puštanje Grahovca iz pritvora. Opštinski sud u Mrkonjić Gradu odredio je Grahovcu pritvor zbog neodazivanja na poziv suda, a radi osiguravanja njegovog prisustva glavnom pretresu koji je zakazan za 12. septembar.

TESTNA REKLAMA

– Odredili su pritvor čovjeku koji nikad nije bježao i koji ima iskustvo sa sudovima. Dolazio je iz rijalitija i s planine i nikad nije izbjegavao sud, pa nije ni ovog puta. Ilija kaže: “Nemoj tražiti da izađem iz pritvora, neka umrem ovdje, neka RS dobije još jednu bitku, velikog kriminalca Zmaja je utamničila. Kada su došli prvi put, kada me nisu našli, moja im je majka rekla i mjesto i odredište na planini gdje sam bio sa stokom i nisu došli, nego su zapisali da sam u bjekstvu. A kako su me uhvatili kod kuće ako sam u bjekstvu” – navodi Tomić šta mu je kazao Zmaj u telefonskom razgovoru.

Advokat napominje da će 12. septembra tražiti da suđenje počne iznova zbog većeg protoka vremena.

– Suština je u tome pošto je proteklo više od 30 dana od posljednje rasprave, a ja nisam prisustvovao nijednoj raspravi, tražiću da glavni pretres ide ispočetka i da vidi narod kakva je to podvala i šta se to radi u malim sudovima, to je katastrofa. Jer čovjeku koji brani stoku od pijanog napadača s nožem, sude, umjesto onog koji napada. Taj je prijatelj s policijom, s njima jede jaganjce i zato to rade. Zmaj je riješen da to istjera do kraja i on ne traži da ga izvadim iz pritvora- napominje Tomić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: avaz.ba

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...

PREMINUO Milenko Gotovčević, član predsjedništva Pokreta za Bijeljinu

Tužne vijesti ne biraju vrijeme -S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Milenko Gotovčević, Član predsjedništva Pokreta...