ZIMSKA OPREMA NA VOZILIMA: Od danas obavezna u Srbiji, od 15. novembra u RS i BiH

Datum:

Share post:

Posjedovanje zimske opreme obavezno je od danas na svim motornim vozilima u Srbiji, dok je u Republici Srpskoj, odnosno BiH, zimska oprema obavezna od 15. novembra, navode iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Srpski zakon predviđa da vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi snijeg, led ili poledica. Dubina gazećeg sloja na pneumaticima ne smije biti manja od četiri milimetra. Tokom vožnje van naselja u Srbiji potrebno je u vozilu imati lance za snijeg.

Od 15. novembra u BiH obavezno je posjedovanje zimske opreme na motornim vozilima i mora se koristiti u uslovima kada je snijeg na putu ili kada pada kiša koja se ledi na kolovoz.

Pod zimskom opremom za putnička motorna i ostala motorna vozila, čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3,5 tona i nemaju više od osam sjedišta, smatraju se zimski pneumatici na sva četiri točka, koji su na svom boku obilježeni oznakama MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine sa tri vrha, a čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje četiri milimetra ili gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimalno četiri milimetra i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uslova.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor.desavanjaubijeljini.com/AMS RS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...