ZAŠTO bivši direktor Radnika VOLI %?

Datum:

Share post:

Procenat ovamo, procenat onamo, procenat ovdje, procenat ondje – i pun novčanik „procenata“. Tako bi se u najkraćem moglo opisati petogodišnje „službovanje“ Nebojše Tomića najprije kao generalnog sekretara, a od početka 2019. godine  kao generalnog direktora kluba.

Ali zbog čega je gospodin Tomić toliki ljubitelj procenata?  

 
Pogotovo onih sa  kojima je obavezao klub, čije je interese trebalo da zastupa, da prilikom eventualnih inostranih angažmana lavovski dio transfera koji isključivo pripada Radniku, ustupi igračima koji su fudbalsku sreću potražili izvan granica BiH.

Otkuda tolika „ljubav“ klupskog direktora prema njima ili su njihovi žiro-računi bili samo prolazna stanica ka, kako se to kaže, “trećim“ licima?

-Pri potpisivanju ovakvih ugovora Tomić se ponašao kao menadžer fudbalera, iako je njegova jedina uloga bila da zaštiti interese kluba, odnosno da pronadje balans da ni jedna ni druga strana ne budu oštećene ili nezadovoljne potpisanim. U svim ovako formulisanim ugovorima Radnik je, bez ikakve sumnje, oštećena strana, tvrdi za naš portal dobar poznavalac prilika u ovom klubu.

TESTNA REKLAMA

Ko je odgovoran za potpisivanje štetnih ugovora po klub?
Fudbalska, i ne samo fudbalska javnost u Bijeljini željno očekuje odgovore na ova i slična pitanja, od Upravnog odbora Radnika koji je formiran 28.marta nakon smjene dotadašnjeg predsjednika Mladena Krstajića.

 
U fudbalskim kuloarima kruže priče da je, zahvaljujući takvim ugovorima, kasa bijeljinskog premijergaša, prilikom inostrane prodaje Samira Memiševića, Besima Šerbečića i Dine Beširovića, oštećena za više od milion konvertibilnih maraka, odnosno za jednogodišnji budžet.

Upravni odbor to treba da potvrdi ili demantuje!?

Zašto je zaobilažen Upravni odbor Radnika?
U periodu u kome su ovi fudbaleri nastupali za Radnik imali su uredno potpisane profesionalne ugovore koje je klub poštovao, igrali su za novac a ne za klikere.

To je i jedan od osnovnih razloga zbog kojih čudi tolika „darežljivost“ prema igračima koji su ostvarili dobre inostrane aranžmane, a neki od njih obezbijedili i izvjesnu budućnost ne samo za sebe nego i za svoje potomke.

Da tu nikako nisu čista posla svjedoči i podatak da tadašnji direktor  Nebojša Tomić i predsjednik Mladen Krstajić, nikada, i bukvalno nikada, nisu konsultovali UO Radnika oko sklapanja ili raskida profesionalnih ugovora sa fudbalerima, iako su ti poslovi ISKLJUČIVA nadležnost Upravnog odbora, čime su DIREKTNO PREKRŠILI  Statut, kao najvažniji normativni akt kluba.

Taj podatak opravdano dovodi u sumnju dobre namjere tadašnjeg rukovodećeg tandema bijeljinskog premijerligaša.

Radniku ostavljeno teško nasleđe – 45, 55 ili 60 %?
Zanimljivo je i da svi igrači Radnika koji su pod trenutno važećim profesionalnim ugovorima imaju klauzule da prilikom eventualnog inostranog agažmana mogu računati na bogate „nagrade“ od 40, 50 ili 60 % od transfera koji pripada klubu.

Od ovog „pravila“ izuzeti su samo veteran  Velibor Đurić koji se nalazi pri kraju karijere i Marko Despotović, fudbaler sa najnižim ugovorom.

Tako, na primjer Vladimir Bradonjić ima pravo na 50% transfera koji inače pripada Radniku, ukoliko nađe inostrani angažman, a pod istim uslovima preko „grane“ može otići i Demir Peco.

Kenan Delić i Faruk Gogić koji još nisu ni omirisali  barut premijerligaškog fudbala stekli su pravo, koje im je svojeručno dao Nebojša Tomić, na 45 %.

To je svakako teško nasleđe sa kojim treba da se bori novo rukovodstvo Radnika.

Zašto je Krstajić prenio sve ovlasti na Tomića?
Za kraj i jedno vrlo važno pitanje?

Ono glasi: ’’Zašto je predsjednik Radnika Mladen Krstajić samo godinu i po dana nakon preuzimanja funkcije potpisao PUNOMOĆ  kojom sve SVE SVOJE NADLEŽNOSTI  prenosi na direktora Nebojšu Tomića?’’

Punomoć je OVJERENA 9. juna 2016. godine kod bijeljinskog notara i nalazi se u posjedu našeg portala.

Na taj način Krstajić je dao Tomiću sva upravljačka i izvršna prava i od tada ni na jednom Ugovoru ili drugom službenom aktu Radnika nema Krstajićevog potpisa, mada je teško povjerovati da se direktor nije sa njim konsultovao bar oko najvažnijih pitanja!?

Ali sve je potpisivao Tomić, Krstajić je ostajao u sjenci!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Drina ostavila pustoš u Janji – pomoći poljoprivrednicima niotkuda! (foto,video)

Drina je ostavila pustoš na poljoprivrednim imanjima u MZ Janja kod Bijeljine a pomoći niotkuda tako da poljoprivrednici...

Vico Zeljković najavio povratak na scenu fudbalske A reprezentacije Republike Srpske

"A" selekcija mirovala 21 godinu: Povratak na međunarodnu scenu reprezentacije Srpske Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku...

Da pređemo na TI – BOJAN NOVOKMET – Pamtim momenat kad sam prvi put zakoračio na odbojkaški teren (video)

Bojan Novokmet, odbojkaš, menadžer... vlasnik "Sunrise" u Bijeljini, bio je gost emisije „Da pređemo na TI“. Novokmet je...

USORAC: Mljekari u Srpskoj nezdovoljni visinom podsticaja

Proizvođači mlijeka u Republici Srpskoj nisu zadovoljni novim nacrtom Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za...