Zabranjena reklama koju treba da vidi cijeli svijet (VIDEO)

Datum:

Share post:

Zabranjena reklama s Islanda je opomena za cijeli svijet. Trebalo je da se pojavi u susret božićnim praznicima kao dio ekološke kampanje, ali je cenzurisana.  pak, našla je svoj put i dirnula milione ljudi.

 

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne djevojčice, a njoj nije jasno zbog čega, smeta joj što dira njene stvari, nervira je što pravi haos. Pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom…

 

 
 

Priča o djevojčici i majmunčetu bi trebalo da podigne ekološku svijest, da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, pa i svih drugih živih bića, ali i da ohrabri čovjeka da pokuša da popravi situaciju dok nije prekasno. Nije jasno zašto je ova reklama na Islandu dobila zabranu prikazivanja, vjerovatno zato što istina boli.

 

A istina je da je sudbina orangutana već neko vrijeme neizvjesna, zahvaljujući pohlepi čovjeka. Inače stanovnici tropskih kišnih šuma, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a prema podacima koje je iznjelo udruženje za zaštitu orangutana na Borneu, u posljednjih 30 godina populacija orangutana pala je za gotovo 50%. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Borneo se pretvara u centar proizvodnje palminog ulja pa osim što se uništavaju prirodna staništa, industrijski otpad zagađuje vodu.

Zbog sječe skupocjenih tropskih stabala nestaju kišne šume, a ako se stabla ne sjeku, onda se pale šume da bi se napravilo mjesta za plantaže i da bi se zadovoljila sve veća potražnja za palminim uljem u svijetu.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...