Winamp – Nova verzija nakon četiri godine

Datum:

Share post:

Oni koji su odrastali u vrieme kada se internet era tek rađala, vjerovatno znaju šta je Winamp, omiljeni muzički plejer iz doba kad se za bolje opcije nije znalo.

Ovaj djelić prošlosti sada je oživio, a kroz novu verziju na kojoj se radilo četiri godine.

Winamp se pojavio 1997. godine, te je vrlo brzo postao popularan. 

Tokom godina imao je nebrojeno izmjena, a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata i korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i plejliste. 

Vrhunac popularnosti doživio je 1999. godine, kada ga je kompanija AOL kupila za 80 miliona dolara, da bi se 2013. suočio sa krizom, kada je najavljeno i gašenje, prenosi Bleeping Computer.

Nakon verzije iz 2013. godine Winamp je zaspao, sve do 2018, kada su procurele informacije o verziji 5.8. Ubrzo su objavljene i na Winamp.com web sajtu, a od tada se obećava nova verzija s podrškom za cloud streaming, te drugim modernim opcijama koje čine da ovaj plejer ide u korak s vremenom.

Prije nekoliko dana je izašao Winamp 5.9 RC1 Build 9999, što je prvi korak ka oživljavanju plejera koji ima bogatu istoriju.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...