VUKANOVIĆ: Odlazak ''Batagona'' iz BiH moja najveća pobjeda

Datum:

Share post:

Prije dvije godine, Republiku Srpsku je uzburkala vijest da firma „Batagon“ iz švajcarskog Cuga kupuje privredni gigant Republike Srpske, zvorničku „Aluminu“, ali da želi da preuzme i Fabriku glinice „Birač“.

Otišao sam u Švajcarsku da otkrijem šta je Batagon
Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske više puta upozoravao na porijeklo novca i sumnjive reference firme “Batagon”, otišao je u Švajcarsku i da otkrije šta je „Batagon“.

VUKANOVIĆ: DNS nije nosilac promjena, mjesto mu je na začelju opozicije
https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17431.vukanovic-dns-nije-nosilac-promjena,-mjesto-mu-je-na-zacelju-opozicije.html

Moja najveća pobjeda
U telefonskom razgovoru sa portalom Dešavanja u Bijeljini, Vukanović kaže da odlazak „Batagona“ iz BiH smatra jednom od svojih najvećih pobjeda, jer smatra da bi i „Alumina“ i „Birač“ nestale da ih je „Batagon“ preuzeo.

https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17402.lopare-odrzano-sudenje-vukanovic—kerovic-video.html
LOPARE: Održano suđenje Vukanović – Kerović (video)

Nažalost nisam spriječio preuzimanje Hotela ''Bistrica''
„Upozoravao sam da je „Batagon“ jedan velika prevara i da iz nje stoje političari i tajkuni koji se kriju iza ofšor kompanije, iza izvjesnog Matića. Njihov cilj je bio da se dokopaju najvažnijih resursa RS, da ih unište, kao što je sve uništeno u privatizaciji. Bio sam prvi i najveći kritičar dolaska „Batagona“ u RS i ukazivao da je to prevara, da se radi o sumnjivom kapitalu. Mislim da je moj odlazak u Švajcarsku bio ključan da „Batagon“ ne preuzme potraživanja „Alumine“ i da postane većinski vlasnik. Nažalost, nisam spriječio preuzimanja hotela „Bistrica“ koja je poslije toga zatvorena. Drago mi je da su neki radnici „Alumine“ javno istakli zahvalnost zbog toga što sam ih spasio od potpune propasti i gašenja što bi bilo da je, ne daj Bože, „Batagon“ uzeo „Aluminu“, rekao je Nebojša Vukanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17431.vukanovic-dns-nije-nosilac-promjena,-mjesto-mu-je-na-zacelju-opozicije.html
VUKANOVIĆ: NEĆU PRISUSTVOVATI SASTANKU OPOZICIJE U BIJELJINI

Spasio sam nekoliko hiljada radnih mjesta
Vukanović je izrazio zadovoljstvo ovom „pobjedom“, jer se ispostavilo da je istina ono što je govorio i da je uradio dobru stvar – spasio nekoliko hiljada radnih mjesta.

Preko prevara do procesuiranja
„Da država nije zatvorena i da institucije funkcionišu, oni bi tragom hotela „Bistrica“ na Jahorini došli do velikih prevara i sigurno da ljudi koji stoje iza čitave operacije, trebali bi biti procesuirani“, zaključio je Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...