VUČIĆ: Ćutim na mnoge gluposti iz Sarajeva, neka kažu šta hoće od Srbije i mene

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi dobre odnose sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, kao i da „ćuti na mnoge gluposti koje dolaze iz Sarajeva gledajući da sačuva regionalni mir i stabilnost na svaki mogući način“.

Kazao je to na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o izborima na sjeveru KiM, na pitanje da prokomentariše „to što su ga bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i ministar Aljoša Čampara napali“ zato što se nije pobunio na izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o jednoj državi –  Srbiji i RS.

Vučić je naglasio da postoje dva razloga što su ga obojica napala, jedan je što Bošnjacima u BiH ne mogu da objasne da im je RS problem i zbog toga uvijek mora da postoji veći problem, a to je Srbija pošto im je to lakše da opravdaju.

„Ako ubacite Vučića to je drugi problem, računaju da ću im odgovoriti nešto i postaće važniji“, naveo je Vučić i dodao da građani treba da obrate pažnju na jednu stvar, da se sjete koliko su puta govorili da se Srbija miješa u njihove stvari.

„Sada traže da se mešam u unutrašnje odnose BiH, da zaustavim Dodika … šta hoćete od mene, da se mešam ili ne, ne znate ni sami. I svi znate da sam u pravu, da li ste ludi da mislite da je moj posao da opominjem nekoga šta će da govori, bilo da sam saglasan sa nečim ili da nisam. Na sve vaše gluposti ćutim gledajući da čuvam regionalni mir i stabilnost na svaki mogući način“, rekao je on.

Zvaničnicima u Sarajevu je poručio da ako hoće loše odnose sa Srbijom to i kažu.

„Mi hoćemo najbolje sa BiH i Bošnjacima, ako vi hoćete hoćemo, ako nećete ne morate… da ulazimo u svađe sa vama potpuno nam je besmisleno“, rekao je Vučić i dodao da u Sarajevu treba da donesu odluku šta žele od njega i Srbije, i da je saopšte pa će je on poštovati.

Naglasio je da ništa nikada nije rekao protiv BiH i njenog integriteta u poslednjih 11 ili 12 godina.

„Želimo dobar odnos sa Bošnjacima, najbolji odnos, istrpećemo što njihovo rukovodstvo želi da ima loše odnose sa Srbijom, jer zamislite da ih pitam zar vas nije sramota da puštate sve te laži svaki dan, kako sam snajperom gađao po Sarajevu“, naveo je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zabrana saobraćaja u Bijeljini 2. i 3. juna

Za potrebe neometanog odvijanja defilea učesnika Međunarodnog fudbalskog turnira „Stopama Save Miloševića“ i Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog...

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...

PODRUČNA KOMORA BIJELJINA: Pokrivenost uvoza izvozom 71,18 odsto

Na području Područne privredne komore Bijeljina spoljnotrgovinska razmjena u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 745,46 miliona...

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...