VIŠKOVIĆ: Rado bih prepustio PREMIJERSKU STOLICU za neku činovničku na nivou BiH

Datum:

Share post:

U zajedničkim organima na nivou BiH trenutno ima preko 22.000 zaposlenih, od kojih mnogi ne rade ništa, ali zato primaju ogromne plate, kaže za Srpskainfo premijer Republike Srpske Radovan Višković.

On ističe da jednu trećinu te administracije plaćaju i poreski obveznici iz Srpske, te je upitao da li nam uopšte treba tolika armija zaposlenih u zajedničkim organima BiH.

– Savezna administracija bivše Jugoslavije je imala toliki broj zaposlenih. Zaista se postavlja pitanje da li nam treba ta armija činovnika – upozorava Višković.

On ističe da je veliki broj te administracije nametnut od strane međunarodne zajednice, koja je zahtijevala otvaranje pojedinih agencija ili komisija, koje u suštini nisu potrebne.

TESTNA REKLAMA

– Imate danas veliki broj agencija ili komisija u kojima zaposleni primaju platu, a ništa ne rade. Navešću samo primjer Komisije za koncesije na nivou BiH, koja je formirana prije nekoliko godina na zahtjev međunarodne zajednice. Šta je ona uradila za ovo vrijeme? Ništa. Ta Komisija nema čime raspolagati jer je imovina na nivou entiteta, koji imaju svoje komisije za koncesije. Te komisije rade i dodjeljuju koncesije. Prema tome, imamo još jednu komisiju koja samo troši naš novac, a u suštini nam nije potrebna – naveo je Višković.

On je istakao da je spreman već sutra da zamijeni svoju funkciju predsjednika Vlade Srpske sa nekom od običnih činovničkih funkcija na nivou BiH, gdje se „ništa ne radi, a primaju se debele plate“. Višković kaže da neki imaju čak veće plate od one koju prima premijer Srpske.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...