Uhapšen makro: Banjalučanka u mreži elitne prostitucije

Datum:

Share post:

Šapčanin Mihajlo Maksimović koji je od ranije poznat kao najveći makro u regionu, ponovo je uhapšen prije mesec i po dana na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Kako pišu beogradski mediji, kod njega je, kao i prošli put kada je uhapšen, pronađena uredna evidencija prostitutki koje je podvodio ali i klijenata koji su koristili “njegove usluge”.

Kako je potvrđeno Mihajlo je uhapšen u februaru ove godine na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, a policija je kod njega pronašla lap-top, mobilne telefone kao i sveske, u kojima je ovaj poznati makro zabilježio imena djevojaka i žena koje su pružale seksualne usluge, ali i njihovih mušterija.

Kako se sumnja, prostitutke iz Maksimovićeve evidencije uglavnom su poznate pjevačice i starlete, dok su njihove usluge koristili poznati sportisti, biznismeni i političari. Policija je povela istragu, a kako navode beoghradski mediji, brojne poznate ličnosti sada u panici i preko advokata pokušavaju da spriječe da njihova imena izađu u javnost.

TESTNA REKLAMA

Podsjetimo Maksimović je u decembru 2014. godine uhapšen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, a policija je nedugo zatim utvrdila da se bavio organizovanjem elitne prostitucije i da je radio sa sedam prostitutki, od kojih je pet uhapšeno. Za preostale dvije sumnjalo se da borave u Bosni i Hercegovini.

Tada su privedeni Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Banjalučanka Božana Vujinović i protiv njih je podnijeta prijava u Prekršajnom sudu.

Među djevojkama koje je podvodio, saznalo se nešto kasnije, bile su Tijana Štrulović i Anabela Šćekić – Tigrica.

Foto: RAS Srbija

Mimi Oro

Anabela Šćekić Tigrica, takođe učesnica rijaliti programa, uhapšena je kasnije zbog sumnje da je od Beograđanina tražila novac da bi mu vratila telefon u kom su bili kompromitujući porno-snimci. Lisice na ruke stavljene su joj kada ju je žrtva namamila u jedan kafić, gdje su je sačekali operativci..

Sa njom je su tada uhapšeni Tijana Štrulović i Radoje Lukajić, koji je žrtvu pozvao i tražio 20.000 evra kako ne bi objavio kompromitujuće snimke, dok je starleta tražila dodatnih 300 evra za telefon.

Kod uhapšenog makroa su tada pronađena četiri mobilna telefona i laptop. Tu je bilo i 16 mobilnih telefona sa takozvanim zlatnim brojevima i tabelarni prikaz zarada djevojaka, evidencija rashoda, odštampan plan za proširenje posla i uputstva o ponašanju i obavezama djevojaka.

Osim toga, u dokumentaciji su nađeni podaci s porukama adresama, katalozi golih djevojaka i podaci u uplaćenim novčanim sumama. Uz to, Šapčanin je imao čak urednu evidenciju koja djevojaka je kada slobodna, koja ne može da radi zbog mjesečnog ciklusa…

Tužilaštvo i policija su tokom istrage identifikovali da Maksimović nije radio sam, već da je imao i tri pomoćnika, “desne ruke”, kako ih je nazivao. U pitanju su S. V, B. S. i Ž. B. Svi su punoljetni i do tada nisu bili osuđivani.

Foto: Privatna arhiva

Anabela Šćekić Tigrica

– Pomoćnici su imali ulogu obezbjeđenja i vozača, brinuli su o prostitutkama, ali i o klijentima. Oni su ti koji su išli na direktne pregovore i dogovore o cijeni i lokaciji gdje će se klijent naći s prostitutkom – kazao je izvor ističući da su sva trojica već imali unaprijed pripremljeno šta da kažu policiji ukoliko dođe do hapšenja.

Trebalo je da se predstave kao rođaci ili drugovi djevojaka, koji su ih tog dana slučajno prevezli. Od zarada prostitutki uzimao je najčešće trećinu, rijeđe 50 odsto. Djevojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu koje je iznajmljivao i uređivao Maksimović, uz troškove hrane i pića, angažovanje vozača i ponekad taksista.

Uslovno 10 mjeseci zatvora
Maksimović je potom sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. Takođe, Maksimović je pristao i da plati i novčanu kaznu od 120.000 dinara. Imena njegovih klijenata su međutim tada ostala tajna, a oni čak tada nisu ni pozivani na saslušanje

Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...