Učenici u RS ostaju u klupama do kraja polugodišta

Datum:

Share post:

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

 

Trivićeva je nakon sastanka sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem, podsjetila da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, obustavljalo nastavu u školama.

"Prema trenutnim podacima, sve te škole danas završavaju sa nastavom na daljinu i od ponedjeljka nastavljaju nastavu u školama", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.
Prema njenim riječima, stanje u školama je zadovoljavajuće i pod kontrolom.

TESTNA REKLAMA

Kad je riječ o učenicima pozitivnim na virus korona, Trivićeva je rekla da je u osnovnim školama trenutno 105 aktivnih slučajeva, a u srednjim školama 119.
Trićeva je naglasila da svi direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete i kulture o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

"Tokom zimskog raspusta, koji će trajati do 21. januara, pratićemo epidemiološku situaciju i vidjećemo da li je to vrijeme da se učenici vrate u školske klupe ili ćemo produžiti zimski raspust ukoliko epidemiološka situacija to bude zahtijevala", navela je Trivićeva.

Ona je podsjetila da sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prete putem interneta ili na programu RTRS-a.

Kad je riječ o platama radnika u prosvjeti i kulturi, Trivićeva je napomenula da je Vlada Srpske ove godine realizovala povećanje plata prosvjetnim radnciima.
"U ovom trenutku ne možemo da kažemo da će tako biti i naredne godine zato što je primarno da se sačuva zdravstveni sistem. Nama je veoma važno da sačuvamo sadašnji nivo plata i mi ćemo u tome uspjeti i neće biti smanjenja plata", istakla je Trivićeva.

Ona je zahvalila svim prosvjetnim radnicima u Srpskoj, koji, kako je navela, svakodnevno ulažu ogroman napor da u otežanim uslovima prenose znanje učenicima i rade sa njima.
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić ponovio je da će se nastava do kraja prvog polugodišta odvijati po školskom kalendaru.

"Ono što je bitno za prosvjetne radnike jeste da neće biti smanjenja plata i naknada", rekao je Gnjatić.
On je dodao da je u Srpskoj mali broj prosvjetnih radnika pozitivnih na virus korona, te da se u svim školama poštuju preporuke i mjere nadležnih organa.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...