U praznične dane produženo radno vrijeme za trgovce

Datum:

Share post:

Radnje u Bijeljini u praznične dane mogu da rade jedan sat duže u odnosu na uobičajeno, navodi se u odluci Gradske uprave.

Odluka se odnosi na period od 27. decembra do 15. januara za sve ugostiteljske, zanatsko-preduzetničke i trgovinske objekte na području grada.

Izuzetak od ove odluke je 1. januar, koji je neradni dan, osim za ugostiteljske objekte koji mogu da rade neograničeno.

Tokom 2. januara zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti i prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske" mogu da rade najduže do 13.00 časova.

TESTNA REKLAMA

Radno vrijeme na Dan Republike, 9. januar, reguliše se Odlukom Vlade Republike Srpske.

Za vrijeme trajanja republičkih praznika Nove godine 1. i 2. januara dužni su da rade Vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdjevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama preduzeća, ustanove i organizacije u gradu obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i pružanje usluga građanima i za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu da rade redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a koji obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Izvor: Gradska uprava

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...