U Brčkom Milić i Popović potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju na predstojećim izborima (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić i nezavisni poslanik u Skupštini Distrikta Đorđe Popović potpisali su danas sporazum o zajedničkom djelovanju na predstojećim opštim izborima.

Milić se zahvalio nezavisnom poslaniku Popoviću i svima koji podržavaju njegov rad na tome što su prepoznali važnost predstojećih izbora i odlučili da pruže podršku zajedničkim kandidatima koalicije za predsjednika Republike Srpske i  srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović kao i listu SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu Skupštinu Republike Srpske.

TESTNA REKLAMA

Milić, koji je i SNSD-ov kandidat za Narodnu Skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest, rekao je novinarima da je ovo veliki podstrek za stranku i pokazatelj da su politike SNSD-a koje su provođene u proteklom mandatnom periodu naišle na odobravanje  drugih političkih aktera u Brčko distriktu te da će uz njihovu pomoć ostvariti ubjedljivu pobjedu 2. oktobra.

Milić je podsjetio da SNSD u kontinuitetu vodi politiku podrške očuvanju ustavne pozicije Republike Srpske na prostoru distrikta Brčko, te interesa Republike Srpske i njenih državljana koji žive na ovom prostoru.

Komentarušiću jučerašnju izjavu Bakira Izetbegovića da je Brčko nešto što prekida kontinuitet Republike Srpske Milić je istakao da je politika SNSD-a na drugom stajalištu, a to je pozicija očuvanja interesa Republike Srpske na ovom području u skladu sa arbitražnom odlukom.

Milić je podsjetio da arbitražna odluka govori o Brčkom kao zajedničkom vlasništvu dva eniteta  u kojem se podjednako ostvaruju interesi i Republike Srpske i Federacije BiH.

„Mislim da je to  jedan princip koji može doprinijeti razvoju Brčko distrikta nasuprot ovih stavova koji u Brčkom vide kamen razdora, mjesto spoticanja ili prekida kontinuiteta“, istakao je Milić.

Nezavisni poslanik Đorđe Popović rekao je da podržava politiku kontinuiteta, očuvanja interesa Republike Srpske i njenih državljana u Brčko distrikta bez narušavanja bilo čijih prava, koju provodi SNSD svih ovih godina, jer se pokazala doborom.

Popović je pozvao svoje simpatizere da na predstojećim izborima podrže politiku SNSD-a i kandidate te stranke za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH , Milorada Dodika i Željku Cvijanović, kao i za  Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ebrcko.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...