U bijeljinskoj Bolnici danas prijem za volontere Gradske organizacije Crvnog krsta i predavanje dječijeg pulmologa prof.dr Predraga Minića

Datum:

Share post:

Direktor Bolnice ''Sveti Vračevi'' Bijeljina prof. dr Zlatko Maksimović, će danas u 13.20 časova (ponedjeljak, 27. jun 2022.) sa saradnicima, organizovati prijem za volontere Gradske organizacije Crvnog krsta Bijeljina, koji su nedavno na republičkom takmičenju u pružanju prve pomoći na Palama, osvojili prvo mjesto.

Takođe u 14.00 časova biće održano i stručno predavanje prof.dr Predraga Minića, dječijijeg pulmologa svjetskog renomea, najavljeno je iz bijeljinske bolnice.

Profesor Minić je dugogodišnji načelnik Službe za pulmologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta ''Dr Vukan Čupić'' iz Beograda,  nacionalni otac fleksibilne bronhoskopije kod male djece i predsjednik Evropskog kongresa za cističnu fibrozu. Sa svojim timom na Institutu za majku i dijete osnovao je Nacionalni centar za liječenje ove bolesti, a tema predavanja je Vizing i najnovije smjernice u liječenju astme kod djece.

Predavanju će prisustvovati ljekari bijeljinske bolnice i ustanova primarne zdravstvene zaštite Bijeljine, Ugljevika i Brčkog, a sve aktivnosti će biti održavane u konferencijskoj sali na trećem spartu Bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...