IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Datum:

Share post:

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno i ekipno. Isto je bilo izbornog karaktera za predstojeće Balkansko prvenstvo za djecu u Istanbulu.

Takmičari našeg kluba ostvarili su dobre i zadovoljavajuće rezultate, iako su uz malo više sportske sreće mogli dosta bolje.

Boje kluba predstavljalo je 13 takmičara zastupljenih u obe takmičarske discipline, kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Na kraju, osvojene su tri medalje među kojima jedna srebrna i dvije bronzane.

Pored toga, ostvarena su dva plasmana na peto mjesto.

Iva Andrić naša nova nada kluba ponijela je vicešampionsku titulu Bosne i Hercegovine u kategoriji djevojčica 12 godina (-45). U finalnom meču poražena je minimalnim rezultatom (0:1) ali je moramo reći moglo i trebalo da bude obratno.

Za bronzane medalje nakon poraza u polufinalu i pobjeda u finalnom repasažu izborili su se David Panić u kategoriji dječaka 10 godina (-30), te Bogdan Gordić u kategoriji dječaka 8 godina u katama.

Pored ovih medalja dva peta mjesta osvojile su: Nikolina Ina Ivković (9 godina) u katama, u jednoj od namasovnijih i možda najneizvjesnijih kategorija na prvenstvu, te odlična Kalina Perić u kategoriji djevojčica 12 godina (-35).

Ostali naši takmičari imali su dobre nastupe ali nažalost ostali su bez značajnijeg plasmana.

Osvojiti medalju na ovom prvenstvu zaista je bilo teško uzevši u obzir da je učestvovalo 115 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa skoro 900 učesnika. Činjenica da 40 klubova nije osvojilo nijednu medalju potvrđuje o kakvom se prvenstvu radi. Treba reći, da je „UNSU“ na ovom prvenstvu bio najuspješniji klub iz Bijeljine, a među devet najuspješnijih iz Republike Srpske, a sve zahvaljujući predanom radu i zalaganju, kako naših takmičara i takmičarki tako i trenera.

Imajući u vidu rezultate sa predhodnog izbornog turnira „BH Sarajevo open“ kao i rezultate sa državnog prvenstva za očekivati je da naš klub ima dva do tri plasmana na Balkansko prvenstvo u Istanbulu. Ovim nastavljamo kontinuitet osvajanja državnih medalja, te plasmana na Balkansko prvenstvo što ispunjava naše zacrtane ciljeve sa početka sezone.

U ime UO klub i u ime cjelokupnog našeg kolektiva čestitamo na ostvarenim rezultatima i plasmanima. Zahvaljujemo se takmičarima na trudu i zalaganju, roditeljima i našem generalnom sponzoru kluba Lykos Balkan Metals na podršci.

Pres služba kk.“UNSU“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OPOZICIJA neće ići na sastanak sa vladajućom koalicijom na temu učešća na izborima

-Odlučili smo da ja, kao predsjednik Narodne skupštine, pozovem sve predsjednike političkih stranaka iz Srpske, kao i predstavnike...

POSJETITE ŠTAND A.D.“GRAD“ BIJELJINA NA NOVOSADSKOM SAJMU

A.D.“Grad“ Bijeljina će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a koji ujedno...

Noć muzeja 2024. 18. maja u Bijeljini

Muzej Semberije vas 18. maja poziva na jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje u preko 3.000 muzeja u...

U subotu šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ i u Bijeljini! (foto)

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, stiže...