U BIJELJINI PREMINUO POTPUKOVNIK VRS ĐOKO PAJIĆ

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas u 72. godini preminuo potpukovnik VRS Đoko Pajić.

Đoko Pajić rođen je 1949. godine u selu Zagoni kod Bijeljine. Poslije osnovne škole, upisuje i 1968. godine završava srednju ekonomsku školu u Bijeljini sa odličnim uspjehom.

Iste godine počinje da radi u Opštinskoj upravi Bijeljina, odakle je upućen i 1972. godine završava školu rezervnih oficira pješadije u Bileći. Vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi kao pomoćnik načelnika, a od 1983. godine kao načelnik opštinskog štaba teritorijalne odbrane.

U tom periodu, za doprinos u razboju i jačanju teritorijalne odbrane dobio je niz priznanja od opštinskog, regionalnog i republičkog nivoa, a 1988. godine odlikovan je od strane Predsjedništva SFRJ zlatnom medaljom za rad u istom periodu završava i pravni fakultet u Sarajevu.

Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata od novembra 1991. godine  na dužnosti načelnika Štaba 17. partizanske brigade JNA, u činu rezervnog majora OS SFRJ.

TESTNA REKLAMA

Od njenog preformiranja od aprila 1992. godine na mjestu načelnika Štaba 1. semberske lake pješadijske brigade VRS. Tokom rata obavljao je i druge komandne dužnosti u IBK. Po završetku rata vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi do penzionisanja 2008. godine.

U tom periodu, u dva mandata, bio je predstavnik RS i srpskog naroda u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH.

Nažalost, kao otac poginulog borca VRS, u periodu od 2000. do 2008. godine bio je predsjednik opštinske i republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca RS.

Sahrana je u ponedjeljak 25. januara 2021. godine u 13.00 časova na Gradskom groblju Pučile u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...