Tradicionalno druzenje 600 majevičkih lovaca

Datum:

Share post:

Lovačko udruženje „Majevica“ iz Lopara organizovalo je tradicionalno lovačko veče za 600 lovaca iz regije i najavilo nastavak oplemenjivanja lovišta kroz uzgoj i zaštitu divljači.

Predsjednik udruženja loparskih lovaca Jovica Gligić je na svečanosti u salonu „Helvetia“ zahvalio svima koji podržavaju njihov rad i ocijenio da je tokom godine lov bio uspješan, da se dosta ulagalo u sprečavanje krivolova, a održane su i brojne akcije vezane za lovno streljaštvo, kao i pošumljavanje goleti.

„Nismo imali kapitalnih ulova u ovoj sezoni, ali smo se posvetili zaštiti srneće divljači koja je, u poplavama i velikim padavinama proteklih godina, pretrpjela štetu zbog uginuća mladih“, rekao je Gligić novinarima.

Prema njegovim riječima, udruženje u Loparama okuplja 458 lovaca i gazduje lovištem na 29.600 hektara brdsko-planinskog zemljišta koje je bogato divljači kao što su zec i fazan, srneća divljač, divlja svinja, a od predatora koji nanose štetu lovištu su lisica, šakal i kuna.

TESTNA REKLAMA

Lovačkoj večeri prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je rekao da je Lovačko udruženje „Majevica“ ponos majevičkog kraja.

„Naši lovci su promoteri naših Lopara i majevičkog kraja“, ocijenio je Savić.

Lovačkoj večeri prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, članovi lovačkih uruženja „Semberija“ Bijeljina, „Jelen“ Glavičice, „Partizan“ Trnova, „Crnjelovo“, „Dubrava“ Zabrđe, „Rudar“ Ugljevik, „Golub“ Brodac, „Fazan“ Brčko, „Podrinje“ Janja, „Soko“ Kozluk, te udruženja iz Federacije BiH „Tuzla“, „Vjetrenik“ Čelić, „Majevica“ Srebrenik, „Sapna“ i „Kalesija“.
Na svečanosti je organizovana tombola sa nagradnim fondom od 7.000 KM, a glavna nagrada je lovačka puška i led-televizor koje je donirao Lovački savez Republike Srpske.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...