Tasovac odgovorio na Perićeve optužbe: “Neće biti privatizacije RiTE Ugljevik, ni otpuštanja radnika”

Datum:

Share post:

Kandidat SNSD-a za načelnika Ugljevika Milutin Tasovac odgovorio je na nedavne prozivke od strane aktuelnog načelnika Vasilija Perića. Riječ je o izjavama koje su, prema njegovim riječima, protkane optužbama i lažima i kojima nema mjesta u korektnoj kampanji .

“Nisam znao da je nespavanje u Ugljeviku krivično djelo, a da deficit od 3 miliona maraca nije”, izjavio je Tasovac za Skala radio uz napomenu da je to deficit zabilježen u izvještaju nezavisne državne revizije.

“Kako to da načelnik kaže da ima budžetski suficit za prošlu godinu, a nisu uplaćene socijalne pomoći i kasne plate zaposlenima. Podsjetimo samo da je kršenje zakona da se u te svrhe troše sredstava od rente. Od te rente, koja je 5 miliona KM, načelnik kaže kako je podijelio nekih 100 000 KM podsticaja za nova radna mjesta od po 3 000 KM, što je tragikomično, jer to radi u predizbornoj kampanji i, kao drugo, šta je tih 100 hiljada u odnosu na 5 miliona”, dodao je Tasovac pitajući se kome je podijelio po 3 000 KM I konstatovao da se radi o klasičnoj kupovini za izbore.

Opozicioni kandidat za načelnika se posebno osvrnuo na Perićevo pitanje šta je to Milutin Tasovac ostavio iza sebe: “U svojoj karijeri nisam bio načelnik opštine, ali hoću sada da budem i biću načelnik. Već 12 godina radim u privredi, u RiTE Ugljevik. Tri najveće proizvodnje u istoriji RiTE Ugljevik postignute su kada sam ja bio tehnički direktor. Zahvaljujući toj povećanoj proizvodnji, povećao se budžet RiTE sa 100 na 150 miliona KM I otvorila su se nova radna mjesta pa je u tom periodu zaposleno preko 300 ljudi iz Ugljevika na zdrava radna mjesta”, podsjetio je Tasovac napominjući da to nisu radna mjesta na kakva trenutno opština zapošljava zarad izbora, na budžetsku potrošnju, poput mjesta u Centru za kulturu, vatrogascima ili opštini. Tasovac je takođe prokomentarisao Perićevu izjavu da je od rente u Ugljeviku asfaltirano više od 300 km puteva, da je za 20 godina za to izdvojeno oko 30 miliona KM.

TESTNA REKLAMA

“Kad se izmjere svi putevi u Ugljeviku, to nije ni blizu 300 km. Kasnije sam vidio da je to nekih pedesetak kilometara koji se po šesti put asfaltiraju. Znamo svi sa kojim kvalitetom se radi to asfaltiranje tako da se, otprilike, mora asfaltirati ponovo za svake izbore što aktuelna vlast maksimalno koristi”, rekao je on. Tasovac je takođe spomenuo i Perićev osvrt na nedavni štrajk u RiTE u kome je, prema njegovim riječima, iznio gnusnu neistinu i podvalu. “Tvrde da sam ja poslat od strane Vlade da smirujem ljude u Ugljeviku zbog otpuštanja radnika i privatizacije RiTE Ugljeviku što je nevjerovatno. Svi znaju moj angažman vezan za termoelektrane i novi Zakon o električnoj energiji koji se usklađuje sa zakonima EU. Svi koji su pratili moje izlaganje znaju koliko se zalažem da RiTE Ugljevik, odnosno termoblokovi ostanu u sistemu elektroprivrede i tako će i da bude. Odgovorno tvrdim da neće biti privatizacije termoelektrana, ni RiTE Ugljevik, a naročito neće biti otpuštanja radnika”, poručio je Tasovac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...