Slovenija: Ostavka poslanika posle "krađe" sendviča

Datum:

Share post:

Jedan poslanik slovenačkog parlamenta podneo je ostavku pošto je ukrao sendvič iz radnje u Ljubljani jer ga je, kako kaže, osoblje ignorisalo.

Darij Krajčič je rekao za lokalne medije da se iznervirao što ga zaposleni nisu primećivali „kao da je vazduh“ – te je rešio da iskuša obezbeđenje supermarketa tako što će se išetati iz radnje.

Niko nije primetio krađu, ali Krajčič, član vladajuće Liste Marjana Šareca, kaže da se kasnije vratio u radnju i platio sendvič.

Krajčič se izvinio i rekao da žali zbog tog „socijalnog eksperimenta.“

TESTNA REKLAMA

Možda se ovaj događaj ne bi ni pročuo da sam Krajčič nije sve ispričao drugim poslanicima na sastanku skupštinskog odbora u sredu.

„Stajao sam bar tri minuta pored tezge“, ispričao je 54-godišnji političar za privatnu televiziju Pop.

Troje zaposlenih u supermarketu ga, navodno, nisu primećivali dok su ćaskali iza polica. Zbog toga je Krajčič, nekada profesor, odlučio da testira njihovu pažnju.

„Niko nije pošao za mnom, niko nije ni viknuo“, ispričao je, navodeći da preterano oslanjanje na video nadzor dovodi do toga da zaposleni ponekad „nešto previde.“

Poslanici su se na sastanku smejali, ali je dan kasnije Brane Golubović, šef poslaničkog kluba Krajčičeve partije, izjavio da je njegovo ponašanje „neprihvatljivo“.

„Krajičič je preuzeo odgovornost za to i podneo ostavku po sopstvenoj volji… u skladu sa visokim moralnim standardima“ Liste Marjana Šareca, rekao je Golubović novinarima.

Krajčič je izabran za poslanika u septembru 2018, kada je Lista Marjana Šareca, partija levog centra, postala glavni partner u vladajućoj koaliciji.

Izvor: bbc.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...