SELAK, SPS: Čuvajmo otadžbinu kojoj je Sveti Sava isklesao temelje

Datum:

Share post:

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, čestitao je đacima, učiteljima, prosvjetnim i naučnim radnicima i svim pravoslavnim Srbima školsku slavu prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Savu.

“Savinim putem je naš narod zasijao u najsjajniju nijansu pravoslavlja, u srpsko svetosavlje. Učeći od Svetog Save, treba da vjerujemo kao što je on vjerovao kada je pisao Karejski tipik i podizao Hilandar, da se mirimo, kao što je Sava mirio braću i da volimo i gradimo otadžbinu kojoj je Sava sa ocem isklesao temelje”, poručio je lider SPS-a.

Selak ističe da su dva ugaona kamena na kojima srpska državnost i danas počiva djelo srpskog princa, koji je utvrdivši vjeru dobijanjem autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i osnivajući prve škole, postavio putokaz na osnovu kojeg Srbi i danas putuju.

“Srbi nemaju drugog puta osim svetosavskog, a na tom putu jedino možemo sačuvati svoj identitet, vjeru i učenja, koja su nas i uobrazila u formu pravednog i istinoljubivog naroda. Samo hodeći Savinim putem bićemo sigurni u svoj opstanak i preporod i ponosno stajati svoji na svome”, zaključio je Selak, čestitajući Savindan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...